САЩ ще бъдат в червен списък с високорискови държави, които

...
САЩ ще бъдат в червен списък с високорискови държави, които
Коментари Харесай

Лондон съветва британците: Не ходете в САЩ

САЩ ще бъдат в " червен лист " с високорискови страни, които по съвет на английското държавно управление англичаните не би трябвало да посещават по несъществени аргументи , защото в страната продължава да има доста случаи на инфектирани с ковид.

Това удостовери държавното управление на Англия, представено от " Гардиън " и Агенция Франс Прес.
 Англия анулира възбраната за пътешестване до 90 страни
Англия анулира възбраната за пътешестване до 90 страни

Популярна дестинация като Турция също се чака да бъде включена в листата

Англия облекчава рестриктивните мерки за пътешестване за повече от 50 страни , в това число близо всички страни членки на Европейски Съюз, английските територии като Бермуда и Гибралтар, Австралия и Нова Зеландия. Те ще влязат в действие от 10 юли.

Пред радио Би Би Си транспортният министър Грант Шапс съобщи, че разпоредбите за карантина няма да бъдат анулирани идната седмица за тези , които идват от Съединени американски щати или Гърция. Пристигащите от двете страни в Англия ще би трябвало да се самоизолират за 14 дни.

Но държавното управление разгласява листата с страните и в него се отбелязва, че идващите от Гърция няма да се самоизолират.

Съединени американски щати от доста ранна фаза не разрешиха полетите от Англия и Европа , тъй че няма реципрочни дейности никога, разясни Шапс и добави, че в Съединени американски щати има доста инфектирани с ковид и поради това няма да бъдат включени в листата.

Министърът разясни, че жителите на страните, които ще могат да пътуват до Англия и няма да се постанова да бъдат поставяни под карантина, ще бъдат разграничени на две групи.

" Имаме страни в зелената категория, където има доста малко случаи на ковид и страни в кехлибарената група. Те ще включват Франция, Германия, Испания и други ", изясни той.

Британското държавното управление не си е осигурило реципрочни съглашения с всички включени страни, което значи, че в някои страни англичаните могат да бъдат поставяни под карантина.

Запитан за решението на бащата на Борис Джонсън да посети ваканционния си дом в Гърция, Шапс сподели, че това си зависи от индивида дали е значимо пътешестване, само че Стенли Джонсън ще би трябвало да се самоизолира за 14 дни след връщането си в Англия.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще се разгласят свои правила.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР