САЩ се включват в разговорите за разрешаване на спора между

...
САЩ се включват в разговорите за разрешаване на спора между
Коментари Харесай

САЩ се включват в разговорите за разрешаване на спора между София и Скопие

САЩ се включват в диалозите за разрешаване на разногласието сред София и Скопие. Това разгласи американският дипломат в Северна Македония Кейт Мери Бърнс, откакто новият, заяви телевизия.

Преди няколко дни заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати за Европа, Габриел Ескобар, съобщи, че съществуват компромисни решения за излизане от задънената улица и Съединени американски щати ще работят това да се случи

" Продължаваме да беседваме с всички сътрудници, имаме диалози с държавното управление тук, в Скопие, диалози със прилежащите страни и в цяла Европа, с цел да сме сигурни, че ще създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим придвижването на процеса напред. Няма съответно уведомление в този миг, с изключение на да потвърдим, че Съединени американски щати ще се ангажират с този въпрос в диалозите, тъй като всички споделят една и съща визия Северна Македония да заеме своето почтено място в Европа и Европейски Съюз и се надявам, че това ще стане скоро “, съобщи Бърнс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР