САЩ се стремят да ускорят доставката на изтребители F-16V в

...
САЩ се стремят да ускорят доставката на изтребители F-16V в
Коментари Харесай

Тайван притиска САЩ за по-кратки срокове за доставка на изтребителите F-16

САЩ се стремят да ускорят доставката на изтребители F-16V в Тайван, защото нахлуванията на китайски военни самолети в идентификационната зона за Противовъздушна отбрана на Тайван стават все по-интензивни.

Длъжностни лица, осведомени с въпроса, бяха представени от Ройтерс, че към момента не са намерили метод да ускорят доставката. Новата версия на изтребителите от 70-те години на предишния век е създадена от Lockheed Martin Corporation и понастоящем е планувано доставката да се реализира до края на 2026 година

Тайпе се пробва да притисне администрацията на Байдън за по-кратки периоди. Искането идва в миг, когато островната страна става директен очевидец и потерпевш от възходящата военна мощност на Пекин, оказания стопански и дипломатически напън и увеличаващия се брой на нахлувания на самолети на Народната освободителна войска в тайванската идентификационна зона за Противовъздушна отбрана.

След приемане на доставката през 2026 година Тайван ще има най-вече изтребители F-16 в Азия – над 200. Въпреки това обаче, министърът на защитата на страната Чиу Куо-ченг съобщи на 6 октомври 2021 година, че Китай ще е подготвен да стартира „ пълномащабна “ инвазия в Тайван още през 2025 година, а Народната освободителна войска има числено предимство с общо 2800 самолета, от които 2100 бойни, на фона на Тайван със 741 броя самолета, от които 288 изтребители.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР