САЩ се съгласиха да предоставят да предоставят една рота Страйкър. Това

...
САЩ се съгласиха да предоставят да предоставят една рота Страйкър.
Това
Коментари Харесай

САЩ предоставят една рота ``Страйкър`` на българската армия |

Съединени американски щати се съгласиха да дават да дават една рота " Страйкър ".

Това стана ясно на взаимен брифинг на министър-председателя Кирил Петков и секретаря по защитата на Съединени американски щати ЛойдО Остин. Двамата дадоха изказване в Министерския съвет.

Това е знак за всички наши съдружници в НАТО и се надявам и други страни да изпратят свои детайли към българската бойна група, сподели Петков. 

Ротата е под командването на висшия главнокомандващ за Европа и ще предложим нейният пълководец да е българин, добави Петков. Той акцентира, че не е обсъждан въпросът за изпращането на военни сили в Украйна.

Заради обстановката, в която се намираме, българското държавно управление има ясна задача да усили отбраните ни. Българското общество може да бъде умерено, тъй като сме съдружници, сподели още Петков.

Той добави, че измежду другите обсъждани тематики е и военната подвижност: " От Средиземно море - да свържем Александруполис, Бургас, Варна и Констанца с път, влакова линия, енергийна инфраструктура, мост на Дунава. Двете държавни управления ще работят за това, логистиката също е толкоз значима, с цел да имаме работеща защита ".

На въпрос към Лойд Остин водени ли са полемики за изпращане на военна мощност в Украйна като Противовъздушна отбрана системи, той съобщи, че диалогът е бил с акцент за напъните за подсилване на Източния фланг.

" Благодарим на България, че ще бъде една рамкова страна на една бойна група тук. Благодарим ви за напъните ", добави Остин.

Искам да благодаря на секретаря на защитата на Съединени американски щати, че в този сериозен същинска съюзническа поддръжка на България. За страдание, към този момент няма нито една страна, която може да живее с илюзията за цялостна сигурност. Нашата сигурност е в груповата защита с нашите съдружници в НАТО. Ние сме НАТО, акцентира министър председателят Кирил Петков.

Секретарят по защитата разяснява, че с Петков са провели „ доста работлив диалог “ по отношение на ивназията на Русия в Украйна и мощната и обединена поддръжка на НАТО.

„ Обсъдихме редица значими въпроси в областта на защитата, за мен е значимо да съм тук, с цел да осъдим безразсъдната и безмилостна експанзия на Русия към мирна прилежаща страна и с цел да подчертаем поддръжката за украинския народ ", добави той.

Очаквайте детайлности!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР