САЩ се опитват да защитят своите сателити от китайски или

...
САЩ се опитват да защитят своите сателити от китайски или
Коментари Харесай

Вашингтон иска да защити сателитите си от руски или китайски атаки

САЩ се пробват да защитят своите спътници от китайски или съветски офанзиви и разчитат на своите съдружници, с цел да го реализиран. Това съобщи почитан представител на Държавния департамент, който показа и новата американска тактика за защита в космоса, съобщи Франс прес.

Този документ е първият, касаещ тактиката на новите галактически сили на Съединени американски щати. В него се напомня, че централната цел на министерството на защитата е да се резервира гражданското и военното предимство на страната в космоса, по-специално мрежата от геолокализационни спътници, от които зависят както военните, по този начин и незабавните служби, превозът и даже финансовите услуги.

Тръмп удължи с още една година глобите против Северна Корея

Но Китай и Русия развиват качества за хакерски атаки и за заглушаване на спътниците, създават електромагнитни оръжия, сателити-убийци и противосателитни ракети, които заплашват непосредствено американските спътници, уточни шефът по галактическите въпроси на Пентагона Стивън Китей. Така да вземем за пример Пекин извърши сполучливо тестване през 2007 година с ракета земя-въздух, поразила един от неговите лични спътници и показва по този метод способността си да нападна спътниците на непознати страни, напомни американският представител. По-наскоро, през 2017 година Русия изведе в орбита спътник, който може да диагностицира проблемите в съветски спътници. Този нов спътник не се е поместил от този момент и се намира на малко разстояние от американски спътник, което тормози Пентагона.

"Ние към момента сме пред тях, само че темпото, с което те развиват тези качества, съставлява безспорно риск за нас ", сподели Китей.

"Това са доста съществени закани ", предизвестява той.

"Руската и китайската военни доктрини гледат на космоса като на нещо значимо за една съвременна война и на потреблението на галактически оръжия като на средство за понижаване на военната резултатност на Съединени американски щати и на техните съдружници, както и на средство за продобиване на бъдещи войни ", предизвести американският представител. В тактиката се показва и догадка за нуклеарна офанзива в космоса. Въпреки че неналичието на атмосфера ще попречи на всякакво изгаряне, детонацията на нуклеарно оръжие ще провокира мощен електромагнитен заряд, който ще унищожи електронните вериги на всички спътници към нея. "Това е опасност, за която би трябвало да бъдем готови ", добави той. В тази стратегическа конкуренция Съединени американски щати означиха точка в края на май с изпращането на двама американски астронавти до Международната галактическа станция с транспортен съд на частната американска компания Спейс екс.

Новата американска тактика акцентира, че Пентагонът има желание да умножи партньорствата с промишления бранш, освен това с поддръжката на съдружниците си. Най-близките съдружници на Съединени американски щати в региона на разузнаването - Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство - сътрудничат дружно със Съединени американски щати от 2014 година в границите на самодейността за междусъюзнически галактически интервенции. Франция и Германия се причислиха към тях през февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР