САЩ се готвят да санкционират Анкара за купуването на руски

...
САЩ се готвят да санкционират Анкара за купуването на руски
Коментари Харесай

САЩ се готвят да наложат санкции на Турция заради покупката на руските системи С-400

САЩ се готвят да глобяват Анкара за пазаруването на съветски противовъздушни системи С-400, съобщи Ройтерс. Медията се базира на осведомени източници, съгласно които президентът Доналд Тръмп е дал зелена светлина за налагането на санцкиите.

Отделно от това водачите на Европейски Съюз се договориха да приготвят лимитирани наказания против турски жители поради разногласието с Гърция и Кипър по отношение на проучвателните действия за енергийни източници, отлагайки по-строгите стъпки до март.

Заплахата за наказания намали цената на лирата до 7,9375 за $, което съставлява понижение с 0,6%. Тя се обезцени с още 1% късно нощес, откакто Ройтерс заяви за идните американски наказания. От началото на годината турската лира е изгубила 25% от цената си, което е най-лошото показване измежду валутите на разрастващите се пазари.

Американският ход евентуално ще разгневи Анкара и ще окаже въздействие върху връзките на двете страни преди встъпването в служба на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън.

Турски представител съобщи, че сходни американски наказания биха влошили връзките сред двете страни.

Според Тимъти Аш от Blue bay Asset Management Тръмп ще избра по-скромни наказания, защото той има положителни връзки с турския президент Реджеп Ердоган.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР