САЩ се готви да ограничи достъпа на Китай до американски

...
САЩ се готви да ограничи достъпа на Китай до американски
Коментари Харесай

САЩ планира да ограничи достъпа на Китай до изчисления в облак - WSJ

САЩ се готви да ограничи достъпа на Китай до американски компютърни услуги в облак, заяви Wall Street Journal, базирайки се на свои източници.

Планираният ход евентуално ще изисква от доставчиците на облачни услуги като Amazon и Microsoft да желаят позволение от държавното управление, преди да дават услуги, които употребяват усъвършенствани чипове с изкуствен интелект, на китайски компании, написа WSJ.

Съобщава се, че администрацията на Байдън желае да затвори малка врата, която разрешава на китайските компании за изкуствен интелект да заобикалят настоящите правила за надзор на износа на чипове. Облачните услуги разрешават на клиентите да се снабдят с мощни изчислителни благоприятни условия, без да купуват усъвършенствано съоръжение - в това число чипове - от листата за надзор, изяснява Wall Street Journal.

Очаква се Министерството на търговията на Съединени американски щати да вкара ограничаването през идващите седмици, добавя изданието.

От няколко месеца Вашингтон и Пекин са въвлечени в спор за полупроводници и други съвременни технологии.

През октомври администрацията на Съединени американски щати разгласява огромен набор от ограничения за надзор на износа, който включваше мярка, с която Китай беше отсечен от избрани полупроводникови чипове, създадени с американско съоръжение, където и да е по света. Китай назова Съединени американски щати " софтуерна надмощие " и " огромен риск за сигурността ".

По-рано тази седмица Китай ограничи износа на два основни метала, употребявани в производството на компютърни чипове, с цел да " отбрани националната сигурност и ползи ". От идващия месец за износа на галий и германий от Китай, най-големия производител на тези метали в света, ще се изискват специфични лицензи.

В Съединени американски щати се намират някои от водещите международни производители на полупроводникови чипове, като Intel и Nvidia.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР