САЩ се дистанцираха от , което според Москва е завършило

...
САЩ се дистанцираха от , което според Москва е завършило
Коментари Харесай

Война в Украйна: САЩ се дистанцират от нахлуването в Белгород в Русия

Съединени американски щати се дистанцираха от, което съгласно Москва е приключило с провалянето на въоръжените бунтовници , навлезли от Украйна . Части от граничния регион на Белгород бяха атакувани през вчерашния ден по време на едно от най-големите трансгранични набези, откогато Русия нахлу в прилежащата си страна предходната година. По-късно Русия разгласява фотоси на изоставени или развалени западни военни транспортни средства , в това число създадени в Съединени американски щати високопроходими военни джипове „ Humvee “. Американските управляващи настояха, че не са „ насърчавали или разрешавали удари вътре в Русия “ , предава „ BBC “.

Говорител на Държавния департамент призна за отчетите , „ циркулиращи в обществените медии “, в които е посочено, че са употребявани оръжия, доставени от Съединени американски щати, само че добави, че страната му „ в този миг е скептична по отношение на достоверността им “.

Села в Белгород, ситуирани покрай границата бяха евакуирани, откакто попаднаха под обстрел. Русия регистрира, че 70 нападатели са били убити и упорства, че бойците са били украинци . Но Киев отхвърля да е забъркан. Същевременно две съветски паравоенни групировки , които се опълчват на съветския президент Владимир Путин, настояват, че стоят зад нахлуването.

Вчерашното нахлуване накара Москва да разгласи интервенция за битка с тероризма , давайки на управляващите специфични пълномощия да лимитират връзките и придвижването на хора. Мерките бяха анулирани едвам на идващия ден – следобяд и даже тогава една от паравоенните групировки твърдеше, че към момента управлява „ малко, само че наше лично парче от Родината “.

Губернаторът на Белгород съобщи, че един граждански е умрял по време на насилието и че няколко други са били ранени. Снощи Вячеслав Гладков разгласи, че Белгород е бил подложен на нова офанзива от дрон , който е пуснал взривно устройство и е развалил кола. По думите му той е бил свален и наподобява няма нови жертви.

Твърденията на враждуващите страни не са без значение тествани , макар че „ BBC “ съумя да откри, че постройка, употребена от главната работа за сигурност на Русия, ФСБ, е измежду ударените по време на насилието. Не е ясно какво е предизвикало вредите.

Коментирайки военните дейности в Белгород, съветското Министерство на защитата съобщи, че „ поделение на украинската националистическа групировка “ е нахлуло на негова територия, с цел да извърши офанзиви. Една от фотосите демонстрира разрушено транспортно средство , в профил на което е изписано на съветски език „ за Бахмут “ . Това наподобява се отнася до украинския град, който Русия твърди, че е превзела неотдавна – изказване, оспорвано от Киев.

Освен че е умъртвило десетки от тези, които дефинира като „ украински терористи “ при артилерийски и въздушни удари, министерството твърди, че е изтласкало останалите бойци назад към украинската граница . Същевременно управляващите в Киев обявиха, че нападателите са руснаци, от групи, известни като Легион „ Свобода на Русия “ и Руски доброволчески корпус.

Публикации в обществените медии на двете паравоенни групи наподобява удостоверяват присъединяване им . И двете групи показват пред украинската социална телевизия „ Suspilne “, че основават „ демилитаризирана зона на границата с Руската федерация, от която няма да могат да обстрелват Украйна “.

Всякакви офанзиви на съветска земя изнервят водачите на НАТО от западните страни – което значи, че развиването може да се окаже смесена благословия за Киев. Трансграничното навлизане може да е неловко за Москва и да компенсира по някакъв метод неприятната оптика за Украйна, която съгласно известията е изгубила надзор над Бахмут след месеци на интензивни и кървави борби. Също по този начин е евентуално да бъде част от оформящите интервенции на Украйна преди нейната идна контраатака, целяща да отвлече съветските войски надалеч от юга, където се чака Киев да нападна.

Но това не е развиване, което евентуално ще бъде приветствано от Запада. Оръжията с огромен обхват, които тези страни са дали на Киев – макар че не са употребявани в тази офанзива – към момента идват с ангажимента, че не би трябвало да се употребяват за поразяване на цели в Русия . Въпреки формалните изказвания от Киев, мъчно е да се повярва, че офанзивата е почнала без помощта на украинското военно разузнаване. Това оказва въздействие в описа на Кремъл , че суверенната сигурност на Русия е атакувана от злонамерени сили, подкрепяни от Запада. Това е роман, който евентуално ще бъде подхранван от известия, че някои от участвалите са свързани с крайнодесния екстремизъм, затвърждавайки изказванието на Москва, че се пробва да отърве Украйна от неонацистите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР