САЩ се ангажират да подкрепят страните от Западните Балкани по

...
САЩ се ангажират да подкрепят страните от Западните Балкани по
Коментари Харесай

Политиката на САЩ за Западните Балкани е да са в ЕС и НАТО

Съединени американски щати се ангажират да поддържат страните от Западните Балкани по пътя им към европейска интеграция и участие в европейски и евроатлантически институции , съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс, представена от Voice of America.

" Работим със страните от Западните Балкани и нашите европейски сътрудници, с цел да подобрим ръководството, върховенството на закона и промените за битка с корупцията, както и популяризирането на самостоятелни медии и динамично гражданско общество ".

Това ще реализира дълготрайната цел на цяла Европа - независимост и мир .
 Полша: Европейски Съюз не е в положение за обща позиция по Западните Балкани
Полша: Европейски Съюз не е в положение за обща позиция по Западните Балкани

Политиката на Европейски Съюз за присъединение е " анемична "

Съединени американски щати се ангажират да оказват помощ на страните от Западните Балкани да задълбочат личните си районни стопански партньорства , да реализират своите климатични цели, да се опълчват на съветската енергийна насила посредством диверсификация и развиване на чиста сила и да се борят с корупцията и проведената престъпност.

" Ние също по този начин желаеме да помогнем на района да пораства и да просперира , като в същото време пазиме стратегическата инфраструктура и промишлености против злокачествените практики на Китай ", означи Прайс.

В допълнение към мощните си стопански връзки с района, Съединени американски щати правят оценка своите партньорства в защитата и сигурността , в това число с най-новите съдружници от НАТО, Черна гора и Северна Македония .

" Приветстваме напредъка, реализиран от Албания и Северна Македония по значими промени и продължаваме да поддържаме откриването на договаряния за присъединение към Европейския съюз с двете страни през юни ", сподели господин Прайс.
 Захариева в Брюксел: Западните Балкани да спрат с дезинформацията
Захариева в Брюксел: Западните Балкани да спрат с дезинформацията

Европейски Съюз поддържа България и Чехия в ограниченията против Русия

Съединените щати са подготвени да поддържат работата за всеобхватно, обвързващо съглашение за нормализация сред Косово и Сърбия , концентрирано върху взаимното признание , което слага основите за трайно съдействие и разцвет. " Подкрепяме удобства от Европейски Съюз разговор и насърчаваме страните да се включат още веднъж в този развой с чувство за неотложност, с цел да се извърнат както към техническите, по този начин и към политическите въпроси ", сподели представител Прайс

Съединени американски щати работят с интернационалната общественост, с цел да поддържат Босна и Херцеговина в провеждането на промените, които ще й разрешат да просперира и да обезпечи статут на претендент за участие в Европейски Съюз , в това число изборни промени.

Скорошните неоправдани спекулации за смяна на границите на Балканите по етнически симптом рискуват да насърчат неустойчивостта в района и разсънват мемоари от минало напрежение , предизвести Прайс. " Стабилното, проспериращо бъдеще на Западните Балкани би трябвало да се основава на положително ръководство, господство на закона, мултиетническа народна власт и ценене на правата на индивида и главните свободи . "
 Financial Times за идната война на Балканите
Financial Times за идната война на Балканите

Регионът обезверено се нуждае от по-силно присъединяване на Европейски Съюз и САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР