САЩ санкционира още българи по списъка Магнитски. В списъка са

...
САЩ санкционира още българи по списъка Магнитски. В списъка са
Коментари Харесай

Първи реакции на санкционираните българи по „Магнитски”

Съединени американски щати глоби още българи по листата " Магнитски ". В листата са Александър Христов Николов, някогашните министри Владислав Горанов и Румен Овчаров, някогашният изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй ” Иван Киров Генов и ръководителят на Национално придвижване " Русофили ” Николай Малинов.

Вижте какво споделиха те.

Владислав Горанов: Не знам какви са претекстовете

Съжалявам за позицията на американското държавно управление. Не съм осведомен с претекстовете. Това разяснява пред " 24 часа " някогашният финансов министър Владислав.

Оставам с ясни евроатлантически убеждения и ще продължа да работя в тази посока, сподели още Горанов.

Румен Овчаров: Докато не се срещна с обвиняването, няма да разясня

Румен Овчаров излезе с позиция, откакто стана ясно, че " Докато не се срещна с обвиняването, няма да разясня ", безапелационен е Овчаров.

Николай Малинов: Гордея се, че съм в листата " Магнитски "

И Николай Малинов излезе с позиция. " Преди малко разбрах, че съм в този лист. Ясно и изрично е, че се гордея, тъй като откакто Министерството на финансите на Съединени американски щати считат, че аз съм навредил по някакъв метод на тях, значи аз мога единствено да се гордея с това. Няма по какъв начин да съм взел участие в корупционни схеми, тъй като в никакъв случай не съм имал достъп до обществени средства през живота си. Така че това е просто безусловно малоумно изказване ", съобщи той.

Александър Николов: Ще запитвам, само че не зная и кого да запитвам

Току що научих, че съм в листата " Магнитски ", концепция нямам за какво съм в него. Ще запитвам, само че не зная и кого да запитвам. Това бе реакцията на Александър Николов, който е със същите имена като някогашния министър.

По мотив попадането му в листата със глобите по закона " Магнитски ", той се усъмни, дали не е тъй като, като зам.-директор на централата е бил срещу сключване на контракт с " Уестингхаус " за доставка на нуклеарно гориво преди да е лицензирано.

" Но тогава пък какво общо има Иван Генов с това ", попита той.

Иван Генов: С " Уестинхаус " бяхме в доста положителни връзки

Понятие си нямам по какъв начин и за какво съм попаднал в този лист. Може да е и различен Иван Генов, да е съвпадане на имената. Така реагира някогашният шеф на АЕЦ " Козлодуй " и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия на новината, че е в новата серия българи, глобени по американския закон " Магнитски ".

Дори да се допусне, че попадането в този лист е поради " Уестингхаус ", Генов съобщи, че са били в доста положителни връзки, даже имал фотография с представителя им за Европа по време на модернизацията на V и VI блок на централата, в която американската компания взе участие.

За мен е неуместно, не знам по каква скица съм се появил, а и почтено казано - не ме интересува, съобщи той.

Източници: Българска телеграфна агенция, Нова тв, 24 часа, bTV,
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР