САЩ санкционира беглец, наречен „Маймуната от антракс“, и 2 други членове на картела Синалоа, обвинени в трафик на фентанил

...
Министерството на финансите на САЩ санкционира трима мексикански граждани в
Коментари Харесай

Министерството на финансите на САЩ санкционира трима мексикански граждани в сряда – включително беглец, наречен „Маймуната от антракс“ – за предполагаемо участие в производство и трафик на мощния синтетичен опиоид фентанил.

Това беше вторият кръг от санкции за толкова месеци срещу водещи трафиканти на фентанил от това, което федералните служители нарекоха „известно жестокия“ наркокартел Синалоа.

Тримата санкционирани мъже са работили в изпълнения с насилие граничен град Тихуана. Твърди се, че те са преместили големи количества синтетичен опиоид фентанил в Съединените щати. Санкциите блокират всички активи, които мишените може да имат в Съединените щати, и забраняват на гражданите на САЩ да имат каквито и да било отношения с тях.

санкционирани са 10 мексикански граждани, включително зет на бившия крал на бандата Хоакин „Ел Чапо“ Гусман , за предполагаемо участие в производството и трафика на фентанил.

През април трима от синовете на Гузман бяха сред 28-те членове на картела Синалоа, обвинени в мащабно разследване за трафик на фентанил. Тримата мъже — Овидио Гузман Лопес, Хесус Алфредо Гузман Салазар и Иван Архивалдо Гузман Салазар, известни като Чапитос или малкия Чапос — и техните сътрудници в картела са използвали тирбушон, електрошок и люти люти чушки, за да измъчват своите съперници, докато някои от жертвите им са били „хранени“ мъртъв или жив за тигрите", според обвинителен акт, публикуван от Министерството на правосъдието на САЩ.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР