САЩ събират доказателства, за да изправят Путин пред съда. Кметът

...
САЩ събират доказателства, за да изправят Путин пред съда. Кметът
Коментари Харесай

Части от Буча са превърнати в концентрационен лагер. А в Бородянка е вероятно още по-лошо.


Съединени американски щати събират доказателства, с цел да изправят Путин пред съда. Кметът на Буча твърди, че елементи от града са били " превърнати в концентрационен лагер ". Украинската прокуратура допуска, че в Боровянка е вероятно още по-лошо.

Украинските управляващи оповестяват, че Украйна е съумяла да си възвърне контрола над целия Киевски район, както и над други области. В своето вечерно видеосъобщение украинският президент Володимир Зеленски сподели, че в районите Киев, Суми и Чернигов окупаторите са направили неща, които локалните хора не са претърпели даже и при нацистката окупация преди 80 години.

В Буча са били убити минимум 300 цивилни жители, само че в Бородянка и други градове броят на жертвите може да е още по-висок, сподели още Зеленски. " Имаме интерес да бъде извършено прозрамно и без значение следствие ", акцентира той и добави, че за тази цел Украйна си сътрудничи с Европейския съйз, както и с Международния углавен съд. Украинският президент предложения публицисти от целия свят в Буча, с цел да видят с очите си и да документират жестоките закононарушения. " Покажете на света какво направи Русия! "

Украинската прокуратура осведоми, че е записала към този момент над 7000 известия за съветски военни закононарушения в района към Киев. Според основния прокурор на Украйна Ирина Венедиткова и в други градове се е стигнало до същата филантропична обстановка, както в дребното градче Буча покрай столицата Киев - да вземем за пример в областите към Суми и Чернигов в северната част на Украйна. Тя заяви, че след изтеглянето на съветските войски в регионите към Киев са били открити минимум 410 убити цивилни жители. Много от тях били с вързани ръце, огнестрелни рани и следи от изтезания. Венедиткова добави, че обстановката в Бородянка е евентуално по-лоша, в сравнение с в Буча. И Бородянка до неотдавна беше контрола на съветските войски. Главният прокурор не обясни какво тъкмо се е случвало там, само че сподели, че " най-тежката обстановка по отношение на жертвите " е точно там, в Бородянка.

И до момента в който фотосите на ужасяващите убийства в Буча провокират шок по целия свят, Русия продължава да твърди, че съветските войски не са убивали никакви цивилни жители в градчето край Киев и че всичко това е една огромна " инсценировка ". Руският дипломат в Организация на обединените нации Васили Небенся разказа ужасяващите закононарушения в Буча като " инсценирана провокация от режима в Киев ", сподели той по време на конференция в Ню Йорк. Руската войска не е направила това, в което я упрекват, не са правили закононарушения против цивилни жители, акцентира той. " Това не по този начин, не е било по този начин и нико няма да бъде по този начин ", сподели Небенся. За всичко това Русия разполагала с доказателства, които щяла да даде допустимо най-бързо. И съветският външен министър Сергей Лавров назова жестокостите от Буча " инсценировка ".

Кметът на Буча моли за помощ

Броени дни откакто фрагментите от клането в Буча обиколиха света, кметът на градчето моли за помощ. В свое видеообръщение Анатоли Федорук прикани най-много лекари и сътрудници на компании за доставяне да отидат в Буча. В момента там няма ток, нито газ. Тази сериозна инфраструктура би трябвало да бъде допустимо най-бързо построена благодарение на експерти, сподели Федорук. " Ако можете, върнете се в Буча! ", прикани той. " Моите хора са били разстреляни от яд или просто за наслаждение ", сподели кметът пред италианския вестник " Corriere della Sera ". " Руснаците стреляха по всичко, което се движеше: по минувачи, по хора на колела, по коли с надписи " Деца ". Буча е съветското възмездие за украинската опозиция. Русия не напредваше във войната и по тази причина провежда " сафари за стреляне по цивилни ", споделя Федорук. Части от градчето са били превърнати в концентрационен лагер - без вода и храна. Руснаците убиваха " всеки, който излизаше на открито, с цел да търси храна ".

Същевременно стана ясно, че Съединени американски щати събират доказателства, с цел да обвинят публично съветския президент Владимир Путин в осъществяването на военни закононарушения и да го изправят пред Международния углавен съд или различен съд. Към доказателствените материали спадат информации, събирани от тайните служби на Съединени американски щати и други другарски страни, както и от интернационалните организации като Организация на обединените нации, а също и изявленията на международни самостоятелни медии, разгласи съветникът по национална сигурност Джейк Съливан. Преди това американският президент Джо Байдън настоя за свикването на ексклузивен углавен арбитражен съд и назова Путин военнопрестъпник. " Видяхте какво се случи в Буча ", сподели Байдън пред публицисти пред белия дом. " Той е военнопрестъпник. "

Украйна допуска, че съветските войски са се изтеглили от северните области на Украйна, най-много от Киев, с цел да се концентрират над източната и южната част на страната. И Съединени американски щати споделят това съмнение. Представител на американското министерство на защитата съобщи, че две трети от

Руските войски, които са били в региона на Киев от началото на нашествието, към този момент са се изтеглили към Беларус. Според него става дума за метаморфоза и евентуално за подготовка на ново нахлуване на друго място в Украйна. Американското държавно управление чака също така и нови ракетни и въздушни набези над Киев, както и над Лвов.

И до момента в който съветските войски се изтеглят от северните оласти, ударите над други градове в Украйна не престават. В Николаев са били убити минимум 11 цивилни, а над 60 са били ранени. В източноукраинския град Краматорск е имало нови ракетни набези - измежду разрушените здания е едно учебно заведение.

В нощта против вторник, 5 април, сирените са звучали и в областите Харков, Полтава, Днипро, Суми, Чернигов, Луганск, Донецк и Запорижие.

И от Мариупол идват " тъжни вести ". След обсадата, продължаваща към този момент няколко седмици, съвсем целият град е опустошен, заяви кметът Вадим Бойченко. " Тъжната вест е, че 90% от инфраструктурата в града е разрушена, а 40% няма да могат да бъдат обновени. " Все още към 130 000 души са заклещени в обсадения град. Преди началото на войната там са живели към 500 000 души. Повечето удари идват от " морето ", където има съветски кораби, осведоми кметът на пристанищния град.

Кметът на столицата Киев Витали Кличко прикани избягалите поданици на Киевска област да не бързат да се завръщат, защото след изтеглянето на съветските войски украинската войска е разкрила " многочислени мини, които преставляват голяма заплаха ". Кличко помоли съгражданите си да почакат най-малко още една седмица, преди да се върнат в региона. Той осведоми, че към момента има натрапен вечерен час и предизвести, че над Киев и прилежащите обитаеми места може да има и нови ракетни набези. " Затова апелирам хората да изчакат и да не се завръщат в този момент. "

Миналата седмица Русия разгласи, че ще понижи мощно интензивностите си към украинската столица. Украйна обаче предизвестява, че може би става дума за тактическа илюзия.

Англия отхвърли изказванията на съветския президент Владимир Путин, съгласно които НАТО съставлява опасност за Русия. НАТО е просто защитителен съюз и не търси борба, написа в Туитър английското министерство на защитата. Путин твърди, че Русия е обкръжена от Алианса, само че това не е правилно. Във видео на английското министерство се споделя, че делът на границите на страните членки на НАТО с Русия е едвам 6% от общата дължина на съветските граници. Русия има граници с обща дължина от над 20 000 километра. От тях едвам 1215 километра са с страни от НАТО. Само пет от 14-те прилежащи страни на Русия са членки в НАТО - Литва, Латвия, Естония, Полша и Норвегия.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Бруталните наемници от съветската група " Вагнер ": кои са тези мъже
Вижте и тази снимкова изложба от Буча. Внимание, някои фрагменти може да Ви разстроят.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР