САЩ са заявили на съдиите на ООН, че нямат пълномощия

...
САЩ са заявили на съдиите на ООН, че нямат пълномощия
Коментари Харесай

САЩ скочиха: Съдът на ООН нe е компетентен по казуса със санкциите срещу Иран

САЩ са декларирали на съдиите на Организация на обединените нации, че нямат компетенции да се произнасят по настояването на Техеран към тях да разпоредят анулацията на тежките американски наказания против Иран, оповестява " Франс прес ".

Адвокатът на Държавния департамент на Съединени американски щати Дженифър Нюстед е изтъкнала пред съда в Хага, че договорът от 1955 година, според който Иран оспори глобите на Съединени американски щати, " не може... да даде съображение за подготвеност на този съд ". Според Нюстед Съединени американски щати имали право да пазят националната си сигурност и други свои ползи.

Иран пледира, че американският президент Доналд Тръмп е нарушил контракта от 1955 година с решението си да наложи още веднъж глобите, откакто изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Техеран, подписано през 2015 година

Съединени американски щати и няколко други международни сили анулираха глобите против Иран според нуклеарното съглашение, което беше подписано след многогодишни дипломатически старания. В подмяна Техеран пое задължения да не се пробва да основава нуклеарни оръжия.

Според Тръмп нуклеарното съглашение от 2015 година не е сторило задоволително за ограничението на опасността от Иран. Той изтегли Съединени американски щати от съглашението през май и стартира повторното налагане на наказания през този месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР