САЩ са започнали процеса на изтегляне на военно оборудване и

...
САЩ са започнали процеса на изтегляне на военно оборудване и
Коментари Харесай

САЩ са започнали процеса на изтегляне на военно оборудване от Афганистан

САЩ са почнали процеса на евакуиране на военно съоръжение и въоръжения от Афганистан, до момента в който се приготвят да изтеглят всичките си сили от страната, се споделя в отчет, оповестен в петък и представен от “Анадолската организация “.

Американският президент Джо Байдън дефинира като краен период 11 септември, когато процесът на евакуиране би трябвало да бъде приключен след траялия 20 години спор, а няколко висши чиновници обявиха, че изтеглянето може да бъде приключено доста преди тази дата.

Междувременно Пентагонът позволи разполагането на стотици американски сили в района със задача да обезпечи сигурността на американските войски по време на процеса, споделиха трима отбранителни чиновници пред CNN.

Те са декларирали, че понастоящем фокусът на изтеглянето е върху премахването на излишно съоръжение от страната или прехвърлянето му на афганистански сили и унищожаването на „ остарялото “ съоръжение.

Процесът за свеждане на към 2500 американски сили в страната до нула няма да стартира " в продължение на няколко седмици ", сподели един от източниците пред CNN. Съединени американски щати ще " запазят способността да пазят силите и да дават поддръжка " на афганистански сътрудници, добави служителят

Съединени американски щати са разположили самолетоносач в района, с цел да ангажират бързо бойни самолети при положение, че американските войски бъдат атакувани от талибаните, оповестява CNN.

Талибаните желаеха американските войски да изоставен страната до крайния период през май, който бе контрактуван с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Но Байдън от дълго време е изразявал песимизъм във връзка с този график, заявявайки, че ще бъде мъчно да бъде изпълнен, преди да разгласи датата на отдръпване през септември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР