САЩ са започнали изтеглянето на част от контингента си в

...
САЩ са започнали изтеглянето на част от контингента си в
Коментари Харесай

САЩ изтегля свои военни от Ирак

САЩ са почнали изтеглянето на част от контингента си в Ирак, откакто страната разгласи победа над " Ислямска страна ". Това оповестява Reuters, като се базира на данни от неназован представител на държавното управление в Багдад.

" Американските сили започнаха понижаване на броя си откакто успеха над " Ислямска страна " бе реализирана ", е декларирал представителят в изявление за организацията. Той обаче е отбелязал, че " съдействието продължава за поддържането на американска поддръжка за иракските военни според техните условия ". Съединени американски щати разполагаха с 5500 души в Ирак през лятото на 2017 година, когато бе разгарът на борбата за Мосул, съобщи Фокус.

Генерал Раян Дилън, представител на армията на Съединени американски щати, обаче отхвърли да разяснява информацията. " Наше желание е да публикуваме отчет, когато и да се изтеглят силите ни от арената на деяние ", съобщи Дилън. Според него ще бъде обезпечено военно наличие на водената от Съединени американски щати коалиция, " според потребностите и в съдействие с иракското държавно управление ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР