САЩ са започнали да се готвят и за развой, при

...
САЩ са започнали да се готвят и за развой, при
Коментари Харесай

САЩ се готвят за различни варианти по отношение на ядрената сделка с Иран

САЩ са почнали да се готвят и за процес, при който ще бъде реализирано единодушие с Иран за взаимно връщане към спазването на нуклеарното съглашение, по този начин и за процес, при който съглашение няма да има, заяви Държавният департамент, представен от Ройтерс.

" Тъй като взаимното връщане към спазването на Съвместния изчерпателен проект за деяние (иранското нуклеарно споразумение) е много несигурна догадка, към този момент се готвим и за двата вероятни сюжета ", сподели на брифинг представителят на департамента Нед Прайс.

Преди няколко дни Техеран съобщи, че има желание да продължава договарянията за възобновяване на нуклеарната договорка със Запада, подписана през 2015 година, до момента в който не бъдат изцяло предпазени иранските национални ползи, съобщи организация ИРНА. Коментарът бе изработен от представител на държавното управление във връзка изявления, че Съединени американски щати били склонни да признаят, че договарянията за възобновяване на договорката са близки до неуспех. През 2018 година американският президент Доналд Тръмп отдръпна страната си от съглашението и още веднъж наложи наказания на Техеран. В отговор на това Иран престана да извършва някои от отговорностите, които беше поел по договорката. От пролетта на предходната година във Виена се водят договаряния сред Иран и останалите страни по съглашението за подновяването му. Иран желае гаранции, че в бъдеще Вашингтон няма още веднъж да се откаже от документа и отново да му наложи наказания. Неотдавна Израел, който е срещу договорката, сподели, че Съединени американски щати са покрай момента, в който ще признаят, че нуклеарната договорка не може да бъде възобновена,предаде организация ИРНА.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР