САЩ са внесли в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция,

...
САЩ са внесли в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция,
Коментари Харесай

САЩ внасят резолюция в ООН за спиране на огъня в Газа

САЩ са внесли в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации проекторезолюция, в която приканват за " неотложно преустановяване на огъня " в линията Газа. Блинкън съобщи пред саудитската медия " Ал Хадат ", че прекратяването на огъня ще бъде обвързвано с освобождението на заложниците, отвлечени в линията Газа. Той изрази вяра, че това ще изпрати " мощен сигнал. "

В същото време държавният секретар даде да се разбере: " Разбира се, ние поддържаме Израел и поддържаме правото му на самоотбрана. " В същото време е " неотложно да се погрижим за цивилното население, което е в заплаха и страда толкоз извънредно ". На тях би трябвало да се даде приоритет, " като се отбрани цивилното население и му се даде филантропична помощ ". Тези претенции са изложени в препоръчаната резолюция. Все още не е избрана дата за гласоподаване на плана.
Дали Съединени американски щати, които имат право на несъгласие, се отдръпват от Израел?
Това съставлява смяна в курса на Съединени американски щати. В предишното те упражниха правото си на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации върху няколко резолюции, призоваващи за неотложно преустановяване на огъня във войната сред Израел и Хамас. Наскоро, през февруари, Съединени американски щати блокираха проекторезолюция, импортирана от Алжир, призоваваща за " неотложно филантропично преустановяване на огъня ". Оттогава насам представители на Вашингтон преговаряха за различен текст, който да поддържа дипломатическите старания на място за шестседмично преустановяване на огъня в подмяна на освобождението на израелските заложници.

Коментарите на държавния секретар на Съединени американски щати бяха направени по време на посещаване в Саудитска Арабия, където Блинкън се срещна с престолонаследника принц Мохамед бин Салман и външния министър принц Файсал бин Фархан за диалози по отношение на войната сред Израел и Хамас в линията Газа.
" Споразумението е доста допустимо "
В изявлението Блинкън приказва и за продължаващите в Катар договаряния за съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на израелски заложници в подмяна на палестински пандизчии.

" То е все по-близо. Мисля, че разликите понижават и съглашението е доста допустимо ", сподели Блинкън за положението на договарянията.

След престоя си в Саудитска Арабия той продължи пътуването си до Египет и Израел. Според йорданското външно министерство той се е срещнал с представители на Йордания, Египет, Катар, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Организацията за избавление на Палестина (ООП) в Кайро. Съединени американски щати, Катар и Египет от седмици посредничат сред Израел и ислямистката организация " Хамас ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР