САЩ са успели да убедят членките на НАТО, че Русия

...
САЩ са успели да убедят членките на НАТО, че Русия
Коментари Харесай

САЩ успели да убедят НАТО, че Русия е нарушила ядрения договор от 1987 г.

САЩ са съумели да убедят членките на НАТО, че Русия е нарушила изискванията по Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват . Вашингтон е предал разследваща информация на страните членки. На 4 декември на среща на външните министри на страните членки ще бъде отправена рецензия по адрес на Москва , написа " Комерсант ".

 Съединени американски щати с атака против Русия поради нарушавани нуклеарни контракти
Съединени американски щати с атака против Русия поради нарушавани нуклеарни контракти

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати

Директорът на националното разузнаване на Съединени американски щати Даниел Коутс е разказал американската версия за нарушаванията на Русия.

Изпитанията на ракетата 9М729, която може да носи нуклеарна и стандартна бойна глава, са приключени през 2015 г . В началото при тестването на ракетата е употребена стационарна пускова установка с обхват на деяние 500 километра, което е разрешено от контракта, в случай че ракетата е с морско и въздушно базиране. Впоследствие ракетата е изпитана с мобилна пускова установка в границите на 500 километра , разяснил Коутс.

Той добавил, че руснаците употребяват комбинирана скица за летателни полети, с цел да се прикрие капацитетът на новата ракета . Топ разузнавачът подчертал, че руснаците евентуално доставят няколко дивизиона с 9М729. Коутс пояснил, че Москва желае да има опцията за нанасяне на удари по европейски страни, които са членки на НАТО.

Германия приема като безапелационна информацията на Съединени американски щати, че Русия нарушава контракта.

Договорът е подписан от генералния секретар на Централния комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз Михаил Горбачов и американския президент Роналд Рейгън на 8 декември 1987 година във Вашингтон. Класификация на ракетите съгласно Договора: от 1000 до 5500 км - ракета със междинен обхват и от 500 до 1000 км - ракета с дребен обхват на деяние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР