САЩ са убедили Израел да не провежда наземна военна операция

...
САЩ са убедили Израел да не провежда наземна военна операция
Коментари Харесай

САЩ са убедили Израел да не провежда наземна операция в Газа

САЩ са убедили Израел да не организира наземна военна интервенция в Ивицата Газа, оповестява европейската редакция на Politico, като се базира на свои източници.

Според тези източници Израел „ е бил на ръба на сухоземна инвазия “, която може да докара до по-продължителен спор. Благодарение на намесата на Съединени американски щати, съгласно източниците на изданието, управляващите на еврейската страна са се отказали от тези проекти.

Администрацията на Вашингтон се надява, че ескалацията на напрежението сред Израел и палестинците е към своя край, показва изданието. Американските публични лица приканиха премиера Бенямин Нетаняху и неговите помощници да прекратят военната интервенция против палестинските радикали. Именно по-късно, както отбелязва вестникът, Нетаняху обществено разгласи, че предстоят още „ няколко дни “ военни дейности.

Американските управляващи избраха тактика за индиректен напън върху Израел, заобикаляйки публични претенции за прекъсване на ударите в Ивицата Газа и опитите за разрешаване на спора посредством Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Съединени американски щати обмислят да изпратят филантропична помощ в Газа. Според източници на вестника спорът „ може да приключи на стадии “ - с краткотрайно преустановяване на ракетните офанзиви против даване на филантропична помощ.

Палестински радикални групи в Ивицата Газа и израелската войска обменят удари от 10 май. Ракетните офанзиви последваха протести в джамията Ал-Акса в Източен Ерусалим, след заповед на израелския съд за лишаване на домове в Шейх Джара от арабски фамилии, живеещи там. Според последните данни на палестинското министерство на опазването на здравето, броят на починалите е достигнал 237, от които 217 са в Газа, в това число над 60 деца и 36 дами. От израелска страна са убити минимум 12 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР