САЩ са сключили сделки с България и Южна Корея за

...
САЩ са сключили сделки с България и Южна Корея за
Коментари Харесай

FT: САЩ са сключили сделка с България за доставка на 155-милиметрови снаряди на Украйна

САЩ са сключили покупко-продажби с България и Южна Корея за доставка на 155-милиметрови снаряди на Украйна, оповестява „ Файненшъл таймс “ с позоваване на публични лица.
Администрацията на Байдън се стреми да усили доставките на значими муниции за Украйна, с цел да поддържа контраофанзивата против съветските окупационни сили. Усилията в региона на оръжията са ориентирани към доставката на повече снаряди диаметър 155 мм, употребявани в гаубиците, които Украйна разполага по продължение на фронтовата линия, обявиха публични лица, и включват доставки от интернационалните съдружници в кратковременен проект и проекти за увеличение на производството в Съединени американски щати през идващите две години.
" Лично аз седнал съм в кабинета си всяка заран и отстранявам 30 минути за 155-милиметрови муниции ", съобщи съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан предишния месец на Аспенския конгрес по сигурността.
Длъжностни лица обявиха, че администрацията на Байдън е била наясно от месеци, че високата скорост на консумиране на боеприпасите в Украйна ще стартира да изчерпва доставките, и е нараснала напъните си да достави снарядите на фронтовата линия, когато войната навлезе в решаваща фаза. Европейските доставки също се изчерпаха, а предходната седмица " Файненшъл таймс " заяви, че Украйна е почнала да изстрелва ракети, създадени в Северна Корея.
" Активно работим допустимо най-бързо, с цел да изградим индустриални линии за 155 ", съобщи Съливан. " Не желаеме да губим и ден и няма инструмент, орган или $, който да сложим настрани, с цел да не можем да го създадем. "
Според формалните лица, Съединени американски щати към този момент са сключили покупко-продажби с България и Южна Корея за доставка на снаряди за Украйна и водят договаряния с Япония за същото.
Но напъните на американската войска за увеличение на месечното произвеждане на значимите муниции до 90 000 ще отнеме време до 2025 година, което акцентира предизвикването за бързо увеличение на такова произвеждане, изключително откакто Съединени американски щати до момента не са били фокусирани върху него.
" Преди разгръщането на производството в Украйна по-голямата част от вниманието на армията беше ориентирано към основаването на нови танкови муниции ", сподели бригаден военачалник в оставка Гай Уолш, изпълнителен вицепрезидент на Националната отбранителна индустриална асоциация.
Пентагонът е изискал да закупи единствено към 790 000 155-милиметрови снаряди през последните 10 години, най-вече за потребление в подготвителни учения. Това допуска, че Съединени американски щати към този момент са дали на Украйна повече от количеството, което тя е закупила за 155 мм през последното десетилетие, се показва в отчет на мозъчния концерн Център за нова американска сигурност във Вашингтон.
Усложняването на напъните за увеличение на производството беше обвързвано с решението на Съединени американски щати да редуцира отбранителната си индустриална база след края на Студената война.
" Не чакахме и не се подготвихме за дълга война и промишлената база беше лимитирана във връзка с успеваемостта ", сподели Марк Канчиан, старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон.
Усилията на Съединени американски щати и техните съдружници в региона на боеприпасите идват в миг, когато Украйна ускорява продължаващата към този момент седмици контраатака в южната и източната част на страната. В четвъртък и петък Киев заяви, че е отвоювал Старомайорское - село в югоизточната част на Донецка област, което беше под съветска окупация от началото на пълномащабната инвазия. Артилерийските боеве доминират в огромна част от сраженията на фронтовата линия, като и двете страни изстрелват хиляди снаряди всеки ден.
Недостигът на американски доставки на 155 мм снаряди в поддръжка на настоящия напън беше значима причина за противоречивото решение на президента Джо Байдън от предишния месец да позволи доставките на касетъчни муниции за Украйна. Решението " оказа помощ да се подсигурява, че Украйна има нужните муниции и че те няма да свършат ", съобщи един от американските чиновници.
" Намираме се в миг, в който доставяме на Украйна на равнището, на което можем, и сме им дали толкоз, колкото можем, като в същото време сме запазили запасите, които считаме, че е значимо да имаме при положение на непредвидена рецесия ", съобщи Стейси Петиджон, шеф на Програмата за защита в CNAS.
Украинските водачи непрестанно приканват западните съдружници да усилят доставките на оръжия - от системи за противовъздушна защита до изтребители, защото страната е подложена на напън от страна на интернационалните сътрудници да форсира контраофанзивата.
Миналата седмица Володимир Зеленски, президентът на Украйна, съобщи, че контраофанзивата върви по-бавно от предстоящото, тъй като " нямаме задоволително муниции и въоръжение, както и задоволително бригади, които да са съответно подготвени на тези оръжия ".
Според полковник Мартин О`Донъл, представител на американската войска за Европа и Африка, Съединени американски щати и интернационалните им съдружници до момента са обучили 66 000 украински военнослужещи. Съединени американски щати са отделили повече от 43 милиарда $ за смъртоносна помощ, в това число 198 155-милиметрови гаубици, както и над 2 млн. патрона за тях.
" Украйна е добре готова и добре подготвена, с цел да реализира триумф ", съобщи предходната седмица американският министър на защитата Лойд Остин.
Това обаче не понижава потребността от 155-милиметрови снаряди. Понастоящем Украйна изстрелва до 8000 артилерийски снаряда дневно - доста по-голямо количество, в сравнение с Съединени американски щати биха изстреляли, съгласно американски публични лица.
" Със стабилизирането на фронтовата линия смисъла на артилерията се усилва ", сподели Канчиан. " Изненадата е какъв брой значими са елементарните артилерийски снаряди. "
Понастоящем Съединени американски щати работят и за увеличение на доставките на снарядите, като съгласно американската войска задачата е до 2025 финансова година да се създават до 90 000 снаряда месечно спрямо 24 000 в този момент и 14 000 месечно преди пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.
Производството обаче се реализира главно в четири обекта, благосъстоятелност на държавното управление и ръководени от реализатори, в Пенсилвания, Тенеси, Вирджиния и Айова.
Армията на Съединени американски щати построява още индустриални линии, в това число преоборудване на оборудване в Онтарио, Канада, и създаване на нова монтажна линия в Тексас. Представители на армията обявиха, че може да основат и нови уреди за зареждане, сглобяване и пакетиране на 155-милиметрови снаряди в Арканзас, Айова и Канзас.
" Президентът Байдън съобщи, че се ангажира да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", обявиха от Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати. > Източник: Фактор / БГНЕС>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР