САЩ са склонни да предоставят на Украйна ракетни системи с

...
САЩ са склонни да предоставят на Украйна ракетни системи с
Коментари Харесай

Байдън провокира ядрена война

Съединени американски щати са склонни да дават на Украйна ракетни системи с огромен обхват на деяние.

В предходни отчети се споделяше, че Съединени американски щати се двоумят дали да дават на Украйна такива оръжия заради опасенията, че може да бъдат употребявани за поразяване на цели в Русия. Но както Politico заяви в петък, администрацията на Байдън към този момент е склонна да даде на Украйна усъвършенствани ракетни системи с огромен обхват, което значи забележителна ескалация на американската военна помощ за Киев.

Украйна желае Съединени американски щати да ѝ изпратят ракетната система за неведнъж изстрелване (MLRS) и високомобилната артилерийска ракетна система (HIMARS). И двете системи са включени в идващия пакет оръжия за Украйна. Пакетът се чака да бъде разгласен идната седмица, само че към момента не е утвърден от президента Байдън или министъра на защитата Лойд Остин.

Боеприпаси, изстреляни от системите MLRS, могат да доближат обсег от 190 благи (над 300 км). Неназован американски чиновник сподели, че тези системи с дълъг обхват няма да бъдат изпращани в Украйна. Вместо това Украйна евентуално ще получи системи, които могат да изстрелват муниции на разстояние 20-45 благи (32-72 км). Това са оръжията с най-дълъг обхват, които могат да бъдат предоставени на Украйна.

В продължение на месеци украинските управляващи упорстват за MLRS и HIMARS, само че по-ранни отчети сочат, че Байдън се колебае да даде такива ракетни системи на Украйна заради опасения, че могат да бъдат употребявани за поразяване на цели в Русия, което би рискувало да удължи войната и да предизвика Москва.

В четвъртък съветският външен министър Сергей Лавров предизвести Запада да не дава оръжия, с които Украйна би могла да доближава съветска територия, като го назова „ сериозна стъпка към неприемлива ескалация “.

Следващият оръжеен пакет за Украйна е включен в новия пакет от 40 милиарда $ помощ, законът за която президентът Байдън неотдавна подписа. Това дава на Байдън пълномощия да доставя оръжия за 11 милиарда $ на Украйна непосредствено от складовете на Пентагона. Попитан за наличието на идващия пакет, представителят на Пентагона Джон Кърби отхвърли да показа детайлности и единствено означи, че Съединени американски щати са в стеснен контакт с украинското държавно управление. „ Няма да задминавам решенията, които към момента не са взети, само че ние сме в непрекъсната връзка с тях “, сподели той.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР