САЩ са се сдобили с нови разузнавателни данни, свързани с

...
САЩ са се сдобили с нови разузнавателни данни, свързани с
Коментари Харесай

САЩ имат данни, че Русия създава противосателитна система

САЩ са се сдобили с нови разследващи данни, свързани с напъните на Русия да създаде и разположи в космоса противосателитна система.

Разузнавателните данни бяха обявени на Конгреса и основни съдружници на Съединени американски щати, откакто конгресмените получиха незабавно предизвестие от ръководителя на Комисията по разузнаването в Камарата на представителите – републиканецът Майк Търнър, който прикани администрацията на Джо Байдън да разсекрети информацията за това, което той назова " сериозна опасност за националната сигурност ".

Според високопоставени членове на Конгреса обаче обстоятелствата не съставляват непосредствена опасност за Съединени американски щати или техните ползи, тъй като въпросната съветска орбитална система към момента е в развой на разработка.

Въпреки това стана ясно, че данните за новата съветска система, които са събирани в продължение на повече от година, провокират паника в избрани среди в Съединени американски щати, предадед БНР.

Притесненията са основателни тъй като страната разчита на спътници, с които обезпечава както навигация, по този начин и непрекъснат надзор върху своя нуклеарен боеприпас. В отчет на Агенцията за отбранително разузнаване от 2022 година се споделя, че в продължение на години Русия създава системи, предопределени да обезвреждат американски военни и търговски галактически спътници.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР