САЩ са се съгласили да предоставят една рота „Страйкър” –

...
САЩ са се съгласили да предоставят една рота „Страйкър” –
Коментари Харесай

САЩ ни предоставят една рота „Страйкър”,няма да даваме оръжия на Украйна

САЩ са се съгласили да дават една рота „ Страйкър” – „ това е мощен знак към нашите съюзници”, сподели министър председателят.

„ Ротата е под командването на висшия главнокомандващ за Европа и ще предложим нейният пълководец да е българин”. „ Не е обсъждан въпросът за изпращането на военни сили в Украйна, това е подправена вест. Работим дружно за усилването на Източния фланг, само че нищо друго по тази тематика не е обсъждано”, акцентира Кирил Петков.

„ Проведохме доста продуктивно разискване на непровокираната инвазия на Русия в Украйна. Обсъдихме също по този начин и значими въпроси в областта на защитата “, сподели от своя страна Лойд Остин.

„ Нашият ангажимент към член 5 е непреклонен. Инвазията на Путин аргументи доста жертви в Украйна- смели бойци и цивилни жители. Руската експанзия сплоти Украйна, НАТО и свободния свят “, добави американският министър на защитата .

„ Приветстваме всичко, което вършиме, с цел да предоставите незабавна филантропична помощ на страдащите от войната в Украйна “, сподели още Остин и оцени основаването на интернационална бойна група като значим принос на България.

„ Никоя страна не може да усеща 100% сигурна. Сигурността е когато работим дружно. Само когато всички съдружници в НАТО и Европейски Съюз приказваме в един глас, нашата сигурност е нараснала “, сподели от своя страна Кирил Петков.

„ Към този миг приказваме единствено за филантропична помощ, за обща тактика, за подсилване на Източния фланг. Решение за военна помощ на този стадий не е допустимо и то може да бъде взето единствено от Народното събрание”, акцентира в отговор на въпрос премиера. На въпрос по какъв начин прави оценка риска войната да бъде пренесена към Молдова той сподели – „ Всички би трябвало да подадем ръка на тази дребна страна, нейната сигурност за нас е от изключително огромна значимост също.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР