САЩ са решили да доставят на Израел още нови изтребители

...
САЩ са решили да доставят на Израел още нови изтребители
Коментари Харесай

САЩ доставят още изтребители Ф-35 на Израел заради С-300 в Сирия

Съединени американски щати са решили да доставят на Израел още нови изтребители от пето потомство F-35 по отношение на предоставената от Русия на Сирия зенитно-ракетна система С-300, оповестяват съветските медии.

Това трябвало да показва решимостта на Съединени американски щати и Израел да поддържат интервенциите на израелските военновъздушни сили над Сирия , макар усилването на сирийската противовъздушна защита.

 Унищожителна рецензия в Съединени американски щати за бойния дебют на новия изтребител F-35B
Унищожителна рецензия в Съединени американски щати за бойния дебют на новия изтребител F-35B

Един подобен изтребител коства 150 млн. $

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е разпоредил неотложно прекачване на изтребители Ф-35 в Израел в отговор на доставката в Сирия на съветски ракети С-300, заяви израелския портал DEBKA.

Изтребителите ще бъдат трансферирани от намиращи се в бойна подготвеност подразделения на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Решението е било взето в отговор на повишената опасност за израелските въздушни интервенции против ирански обекти в Сирия поради укрепването на противовъздушната защита на Сирия от страна на Русия.

 Израел можел да победи и унищожи С-300 на Русия в Сирия
Израел можел да победи и унищожи С-300 на Русия в Сирия

Тъй като разполагал със стелт изтребители

Първата американска ескадрила F-35 ще бъде изпратена във военновъздушна база в Саудитска Арабия, която се употребява от Съединени американски щати.

Отбелязва се, че доставката на американски изтребители в Близкия изток демонстрира решимостта на Съединени американски щати и Израел да поддържат интервенциите на израелските военновъздушни сили над Сирия, макар усилването на съветската противовъздушна защита и наличието на С-300 на територията на Сирия.

Решението за даване на противовъздушни системи С-300 беше взето от Русия в отговор на дейностите на Израел при случая с съветския разследващ аероплан Ил-20, който беше свален по простъпка от сирийската противовъздушна защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР