САЩ са разположили допълнителни сили - войници и бронирана техника

...
САЩ са разположили допълнителни сили - войници и бронирана техника
Коментари Харесай

САЩ прехвърлят допълнително пехотинци и бронирана техника в Източна Сирия

САЩ са разположили спомагателни сили - бойци и бронирана техника - в Източна Сирия след поредност от конфликти с съветските сили там, в това число и неотдавнашния случай, при който бяха ранени четирима американски военнослужещи, съобщи Асошиейтед прес.

Капитанът от Военноморски сили Бил Ърбан, представител на американското Централно командване, сподели, че Съединени американски щати са изпратили и радарни системи и са нараснали полетите на свои изтребители над региона за по-добра отбрана на американските и съдружните сили.

"САЩ не се стремят към спор с никоя друга страна в Сирия, само че ние ще пазиме съдружните сили, в случай че се наложи ", сподели той.

Според неназован почитан американски чиновник, представен от АП, в Източна Сирия са изпратени по-малко от 100 спомагателни бойци и 6 БТР-а "Брадли ". Според него подкрепленията са явен сигнал към Русия да заобикаля повече небезопасни произшествия и провокационни дейности по отношение на Съединени американски щати и техните съдружници там.

А съгласно представителя на интернационалната антитерористична коалиция, предвождана от Съединени американски щати, Уейн Марото, изпратените там моторизирани пехотни елементи "ще оказват помощ да се подсигурява отбраната на съдружните сили във все по-сложната конюнктура в североизточна Сирия ". "Силите на обединението са твърдо решени да подсигуряват окончателната победа над (остатъците от терористичната групировка) "Ислямска страна ", добави той, представен от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР