САЩ са провели въздушни удари срещу подкрепяни от Иран въоръжени

...
САЩ са провели въздушни удари срещу подкрепяни от Иран въоръжени
Коментари Харесай

САЩ започнаха въздушни удари в Ирак и Сирия

Съединени американски щати са провели въздушни удари против подкрепяни от Иран въоръжени групировки в Ирак и Сирия, заяви Пентагонът. Ударите са ориентирани против " оперативни уреди и депа за предпазване на оръжия " в отговор на офанзиви с дронове против американските сили.

Американските сили, основани в Ирак, бяха ударени няколко пъти през последните месеци от офанзиви с безпилотни летателни апарати, а Иран отхвърля да присъединяване.

Около 2500 американски бойци са основани в страната като част от интернационалната коалиция, която се бори с групировката Ислямска страна.

Според изказването на Пентагона " отбранителните въздушни удари " са поразили две цели в Сирия и една в Ирак. Те са употребявани от подкрепяните от Иран групировки Катаиб Хизбула и Катаиб Сайид ал Шухада.

Според Сирийската обсерватория за правата на индивида петима бойци на джихадистите са убити при ударите. Сирийската държавна осведомителна организация Sana оповестява, че е умряло дете и най-малко още трима души са ранени
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР