САЩ са против измяната на границите в региона на Баланите.

...
САЩ са против измяната на границите в региона на Баланите.
Коментари Харесай

САЩ не искат промяна в границите на Балканите

САЩ са срещу измяната на границите в района на Баланите. Това съобщи американският заместител – асистент държавен секретар за региона на Европа и Евразия Хойт Ий, представен от „ Екатимерини “.

Той дефинира Балканите като сензитивен регион. Според него границите в региона към този момент са избрани и не са обект на разискване.

Ий съобщи, че Съединени американски щати отхвърлят всякаква националистична изразителност. Той сподели това по отношение на въпрос за Велика Албания. Дипломатът насочи и апел към водачите в Западните Балкани да се въздържат от войнствени изказвания. Ий прикани за повече внимание към промените.

Той акцентира, че вратата за участие на Македония в Европейски Съюз и НАТО е отворена. Важното е обаче страната да осъществя плануваните промени.

През последните месеци се появиха терзания за обединение на Албания и Косово. Двете страни не отхвърлиха сходен вид, в случай че не получат участие в Европейски Съюз. В същото време Гърция и Македония договарят за името на страната. Това се счита за съществена спънка за ней
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР