САЩ са предупредили Европейския съюз (ЕС) за риск от руска

...
САЩ са предупредили Европейския съюз (ЕС) за риск от руска
Коментари Харесай

САЩ предупредили ЕС за възможно военно нахлуване на Русия в Украйна

САЩ са предизвестили Европейския съюз (ЕС) за риск от съветска " инвазия " в Украйна, написа Bloomberg, базирайки се на свои източници. Според изданието американски представители са изразили угриженост, че Москва може би преглежда опция за „ военна интервенция “. На Европейски Съюз обаче не са били предоставени конкретни данни въз основа на които са направени сходни изводи. Източниците на Bloomberg са декларирали, че оценката на Съединените щати се основава на „ обществено налични доказателства “. Вашингтон възнамерява да съобщи информация по тази тематика, преди да бъде взето решение за групов отговор, прецизира организацията.

Реакцията на Русия
Bloomberg цитира и потърсен за коментар почитан източник, непосредствен до Кремъл, който споделя, че Русия не има намерение да стартира война с Украйна, само че желае да покаже, че е подготвена да употребява мощ, в случай че е належащо. Друг неназован източник удостовери, че съветска атака е " малко евентуално ", само че се твърди, че Москва " има проект да отговори на провокациите на Киев. "

Изявленията за хипотетично планувана военна инвазия на Москва в Украйна бяха отречени и от Дмитрий Полянски, първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации. В същото време Полянски обърна внимание на обстоятелството, че от " Украйна идват огромен брой закани ". Освен това, уточни той, не би трябвало да се не помни и за военните кораби на Съединени американски щати, които " работят провокативно " във водите на Черно море. „ Така че всеки ден е доста мъчно да се избегне директен конфликт в Черно море “, отбелязал дипломатът. Той също по този начин подчертал, че " Русия има право да концентрира войски на всички места на своя територия. "

Какво мислят в Украйна?
Възможността за навлизане на Русия в Украйна в близко бъдеще беше оценена по-рано от някогашния министър на външните работи на страната Павел Климкин. Според него напролет Русия изтегли до границите на Украйна " колосално количество оръжия ", само че съгласно него няма място за паники и суматоха.

Според ръководителя на Нафтогаз на Украйна Юрий Витренко възможностите за пълномащабна война сред Русия и Украйна се усилват от стартирането на " Северен поток 2 " и намаляването на преноса на съветски газ през Украйна към Европа. " Със стартирането на газопровода Москва ще се отърве от възпиращия фактор “, а Украйна може да стане по-уязвима от съветската инвазия “, споделя още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР