САЩ са предоставили на Русия данни за готвен в Санкт

...
САЩ са предоставили на Русия данни за готвен в Санкт
Коментари Харесай

САЩ разкри на Русия атентат в Санкт Петербург

САЩ са дали на Русия данни за готвен в Санкт Петербург атентат. По тези данни са арестувани двама души от съветската работа за сигурност (ФСБ), заяви ТАСС.

Агенцията се базира на известие от ФСБ.

Задържаните са подготвяли атентат по време на посрещането на Нова година в Санкт Петербург.

" Въз основа на информация, получена по-рано от американски сътрудници, Федералната работа за сигурност на Руската федерация на 27 декември задържа двама съветски жители, които имаха намерение да извършат терористични дейности на многолюдни места в Санкт Петербург по време на новогодишните празници ", се споделя в известието от ФСБ.

От службата прибавиха, че от арестуваните са взети материали, потвърждаващи подготовката им за терористични актове. Наказателно дело е по член 30 и член 205 от Наказателния кодекс на Русия (Подготовка за терористична атака) и член 205.1 (Участие в дейностите на терористична организация).

Президентът на Русия Владимир Путин беседва с американския си сътрудник Доналд Тръмп по телефона и му благодари за съдействието в предотвратяването на терористичното нахлуване в Санкт Петербург. Телефонният диалог беше проведен по самодейност на Русия.

Разузнавателните данни, които Вашингтон показа с Москва, оказа помощ за попречване на терористични офанзиви в Русия, се споделя в изказване на Кремъл. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР