САЩ са предизвикани не от Китай, а от собственото си

...
САЩ са предизвикани не от Китай, а от собственото си
Коментари Харесай

Предизвикателството пред САЩ идва от самите тях, а не от Китай: Пекин

САЩ са провокирани не от Китай, а от личното си отвращение да одобряват, че друга велика мощ може да им бъде равна, съобщи първият посланик на Пекин Уан И.

Отношенията сред великите сили би трябвало да се основават на взаимно почитание, спокойно общуване и взаимноизгодно съдействие, съобщи външният министър, който дава отговор и за външната политика на Китайската комунистическа партия, на конференция в Пекин. Въпреки това Вашингтон явно не желае да съблюдава тези правила.

Китайският президент Си Дзинпин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се договориха да деескалират комерсиалното напрежение по време на срещата си през ноември предходната година, само че Вашингтон не съумя да извърши това, твърди Уан.

Разговорите в Сан Франциско ненапълно разсеяха напрежението, насъбрано през годината. Отношенията сред Вашингтон и Пекин се утежниха, наред с другото, поради изказванията за " шпионски балон " и американските ограничавания върху износа на високотехнологични чипове за Китай.

От страна на Съединени американски щати продължава да съществува неправилна визия за Китай, а обещанията на Съединени американски щати не се извършват ", сподели високопоставеният чиновник. " Методите за угнетяване на Китай непрекъснато се възобновяват, а описът с едностранни наказания непрестанно се уголемява. "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР