САЩ са предали на Русия списък с 24 дипломати, които

...
САЩ са предали на Русия списък с 24 дипломати, които
Коментари Харесай

САЩ наредиха на 24 дипломати на Русия да напуснат страната до 3 септември

САЩ са предали на Русия лист с 24 дипломати, които би трябвало да изоставен страната преди 3 септември поради приключване на визите. Това разгласи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов в изявление за списание National Interest. Текстът е оповестен на " Facebook " страницата на съветското дипломатическо посланичество.

" За страдание, обстановката не се трансформира към по-добро. Руските дипломатически задачи в Съединени американски щати работят при условия на невиждани ограничавания, които освен остават в действие, само че и се усилват ", установи посланикът.

" Въпреки изказванията на администрацията на американския президент Джо Байдън по отношение на значимата роля на дипломацията и готовността за развиване на постоянни и предвидими връзки с Русия, съветското дипломатическо наличие търпи непрекъснати удари ", акцентира още Антонов.

По думите му американската страна проявявала " непримиримост и досетливост по този въпрос ".

" Изгонването на дипломати се реализира под измислени предлози. Миналия декември Държавният департамент едностранно дефинира тригодишен предел за пътешестване в командировка за съветския личен състав, което, доколкото ни е известно, не се ползва за никоя друга страна ", означи съветският дипломат.

" Получихме лист с 24 дипломати, които се чака да изоставен страната до 3 септември 2021 година Почти всички те ще изоставен без подмяна, защото Вашингтон ненадейно стегна визовия режим ", уточни още Антонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР