САЩ са повече от способни да предоставят помощ едновременно на

...
САЩ са повече от способни да предоставят помощ едновременно на
Коментари Харесай

Вашингтон: Можем да подкрепим едновременно Израел и Украйна

Съединени американски щати са повече от способни да дават помощ по едно и също време на Израел и на Украйна , съобщи съветникът по националната сигурност Джейк Съливан на конференция на 11 октомври, заяви „ Киев Индипендънт “.

Съединени американски щати бързо активизираха запаси, в това число изпратиха самолетоносача USS Gerald R. Ford в околните води, с цел да оказват помощ на Израел в битката с Хамас , откакто терористичната формация извърши огромна офанзива на израелска територия. Силите на Съединени американски щати не вземат участие директно в бойните дейности, съобщи Съливан, който непосредствено отхвърли опцията за тяхното разполагане сега.

Развоят на войната в Израел накара някои да се запитат дали Съединени американски щати ще могат да запазят фокуса си върху Украйна , като в същото време поддържат дългогодишния си съдружник Израел.

" Ние изрично отхвърляме схващането, че Съединените американски щати не могат по едно и също време да поддържат свободолюбивия народ на Украйна и да поддържат страната Израел ", съобщи Съливан.

Въпреки опасенията по отношение на битката за разноските в Конгреса , която спря законодателния прогрес и остави органа без ръководител, Съливан увери, че Съединени американски щати имат бюджетните благоприятни условия да дават помощ, до момента в който Конгресът се върне на сесия.

Съливан добави, че Иран е " съизвършител в това нахлуване в необятен смисъл, защото е обезпечил лъвския къс от финансирането на военното крило на Хамас ", само че добави, че все още няма съответни доказателства за директното му присъединяване в планирането или осъществяването на нападението от 7 октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР