САЩ са повече от способни да предоставят помощ едновременно на

...
САЩ са повече от способни да предоставят помощ едновременно на
Коментари Харесай

Вашингтон обяви, че са способни да помагат едновременно на Украйна и Израел

Съединени американски щати са повече от способни да дават помощ по едно и също време на Израел и на Украйна, съобщи съветникът по националната сигурност Джейк Съливан на конференция на 11 октомври, заяви „ Киев Индипендънт “.

Съединени американски щати бързо активизираха запаси, в това число изпратиха самолетоносача USS Gerald R. Ford в околните води, с цел да оказват помощ на Израел в битката с Хамас, откакто терористичната формация извърши огромна офанзива на израелска територия. Силите на Съединени американски щати не вземат участие директно в бойните дейности, съобщи Съливан, който непосредствено отхвърли опцията за тяхното разполагане сега.

Развоят на войната в Израел накара някои да се запитат дали Съединени американски щати ще могат да запазят фокуса си върху Украйна, като в същото време поддържат дългогодишния си съдружник Израел.

„ Ние изрично отхвърляме схващането, че Съединените американски щати не могат по едно и също време да поддържат свободолюбивия народ на Украйна и да поддържат страната Израел “, съобщи Съливан. 

Въпреки опасенията по отношение на битката за разноските в Конгреса, която спря законодателния прогрес и остави органа без ръководител, Съливан увери, че Съединени американски щати имат бюджетните благоприятни условия да дават помощ, до момента в който Конгресът се върне на сесия.

Съливан добави, че Иран е " съизвършител в това нахлуване в необятен смисъл, защото е обезпечил лъвския къс от финансирането на военното крило на Хамас ", само че добави, че все още няма съответни доказателства за директното му присъединяване в планирането или осъществяването на нападението от 7 октомври.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР