САЩ са постигнали напредък в увеличаването на хуманитарната помощ за

...
САЩ са постигнали напредък в увеличаването на хуманитарната помощ за
Коментари Харесай

Блинкън зове за повече хуманитарна помощ за Газа

САЩ са постигнали прогрес в увеличението на филантропичната помощ за линията Газа, само че прекалено много палестинци към момента страдат от дефицит на артикули от първа нужда.

Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън по време на взаимна конференция с министър-председателя и министър на външните работи на Катар Мохамед бин Абдул Рахман Ал Тани в Доха.

Той акцентира, че Съединени американски щати са постигнали " осезателен прогрес " в увеличението на доставките на филантропична помощ за линията Газа, само че съгласно него това към момента не е задоволително , заяви Sky News.

Блинкън означи, че през цялото време Съединени американски щати са се фокусирали върху предотвратяването на разпространяването на спора, само че това към момента може да се случи и да се трансформира в " световен проблем " .

Блинкън добави, че разселените жители на анклава ще могат да се завърнат по домовете си незабавно щом изискванията за това бъдат подобаващи.

" Те не би трябвало да бъдат принуждавани да напущат линията Газа ", сподели той. Той съобщи, че Организация на обединените нации може да изиграе решаваща роля при оценката на това какво би трябвало да се направи, с цел да стане допустимо цивилните жители да се завърнат по домовете си .

Държавният секретар на Съединени американски щати също по този начин съобщи, че по време на визитата си в страната ще изпрати обръщение до израелските управляващи, че " би трябвало да се направи повече за отбрана на цивилните жители ".
 Блинкън притиска арабските страни да обсъдят бъдещето на Газа
Блинкън притиска арабските страни да обсъдят бъдещето на Газа

Съединени американски щати желае арабските народи да играят роля в реконструкцията, ръководството и сигурността на Газа,

Обиколката на Блинкън продължава от 4 до 11 януари. По-рано американският посланик посети Турция, Гърция и Йордания, а от Катар ще пътува до ОАЕ и Саудитска Арабия. След това ще посети Израел и Западния бряг, преди да завърши пътуването си в Египет .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР