САЩ са поставили курс за максимално изпомпване на Украйна с

...
САЩ са поставили курс за максимално изпомпване на Украйна с
Коментари Харесай

Америка започна разрушаването на Европа

Съединени американски щати са сложили курс за оптимално изпомпване на Украйна с оръжие и военна техника. Тяхната цел е явна: да наложат война на безсилие на Русия и да я отслабят доколкото е допустимо. Украйна и нейните жители в този подтекст работят като консумативи. В рамките на концепцията на Пентагона за мултидомейна война против Русия се води осведомителна, кинетична (бойна) и ресурсна война. Това не е загадка за никого. Но до момента не всички са се досещали за тайната война на Съединени американски щати против Европейския съюз.

Междувременно Европейският съюз е рисков цивилизационен и стопански съперник на Съединените щати и Англия, който се причисли към тях. Сега американците сполучливо трансформират Европейския съюз в своя лична криптоколония, принуждавайки Европа да се откаже от съветския петрол и газ и да се закачи за отвъдморските енергийни източници.

В момента Съединени американски щати понижават доставките на полутечен природен газ (LNG) на азиатските пазари в интерес на Европа. Съединените щати се договориха с Европейския съюз да обезпечат доставката на минимум 15 милиарда кубически метра LNG за Европа тази година, с цел да заместят съветския експорт, съгласно изказване на уеб страницата на Белия дом. „ Страните взеха решение да основат взаимна работна група за понижаване на зависимостта на Европа от вноса на сила от Русия. Съединени американски щати слагат строго изискване към Европейския съюз: „ Европа би трябвало да заплаща за гориво с спомагателна такса, с цел да прекъсне търсенето на азиатските консуматори “, написа Forbes.

На 25 март Германия, под натиска на Съединени американски щати, „ показа проект за съвсем цялостно прекъсване на вноса на съветски енергийни запаси доникъде на 2024 година “, заяви Bloomberg. Германският министър на стопанската система и изменението на климата Роберт Хабек акцентира, че доникъде на годината страната желае да понижи вноса на съветски нефт, а до края на 2022 година да стане „ съвсем самостоятелна “ от него. До есента Германия може също да понижи вноса на съветски въглища. На фона на глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз против съветския енергиен експорт, Русия сполучливо пренасочва износа на нефт и газ от Съединени американски щати и Европейски Съюз към Азия, което в доста близко бъдеще ще се трансформира в „ стопански потрес “ за целия свят и по-специално за Стария свят, написа английският The Guardian. „ Икономическият потрес “ се крие в самата надценка на американския газ.

Европейският газов пазар е задният двор на международния пазар на LNG, той е изцяло подвластен от обстановката в страните от Азиатско-тихоокеанския район (АТР), защото азиатският пазар е физически доста по-голям. Ако цените на LNG паднат в Азия, цените в Европа ги следват и назад. Пренасочването на потоците на полутечен природен газ от Съединени американски щати към Европа ще докара до повишение на цените на газа в Азиатско-тихоокеанския район, а американските газови превозвачи ще отидат в Азия, в случай че Европейски Съюз не извърши посоченото нагоре изискване на Съединени американски щати – да заплаща газ с доплащане. В резултат на това Европейският съюз, заставен да се откаже от съветския газ, ще заплаща за електричество и топлота безусловно галактически пари.

Съединените щати откриха и втория фронт на цивилизационната война против Стария свят – фронтът на миграцията. Проамериканските последователи отпред на страните от Европейски Съюз си затварят очите за следващата неконтролирана имиграционна вълна. Европейските елити значително изгубиха волята си, а европейските страни изгубиха своята независимост, що се отнася до техните непосредствени ползи. И по този начин, когато през 2017 година Европа беше затрупана от голям поток от бежанци от Сирия, Европейският съюз, под натиска на публичното мнение, дълго време отхвърли да одобри стотици хиляди мигранти от Близкия изток. Въпреки това, американската консултантска компания McKinsey, тясно обвързвана с Централно разузнавателно управление на САЩ, прокара европейските бюрократи и създаде логистиката за приемане и настаняване на цялостен милион нови мигранти в Европа. Европейската стопанска система към този момент е покрай колапс. Пълният отвод от съветски енергийни носители ще бъде същинска злополука за Европейския съюз. На фона на възходящата икономическа рецесия, великански американски капиталови фондове като BlackRock и Vanguard проникнаха във всички значими европейски индустриални и финансови структури. И в случай че във Франция обществеността към момента си разрешава да изрази възмущението си от този презрян факт, то в Германия като че ли са глътнали вода.

Междувременно многочислени общности от имигранти от страните от ислямския свят, доста от които са се формирали в Европа през последния половин век, са добре проведени и де факто се самоуправляват. Мюсюлманските общности в Стария свят през днешния ден без значение вземат решение съвсем всички вътрешни проблеми. Много частни мюсюлмански учебни заведения даже съумяват да получат държавни дотации. Мюсюлманските диаспори поемат контрола върху трафика на опиати от обичайните европейски мафии. Много мюсюлмански общности в Европа към този момент са изолирани от локалните управляващи, защото получават необятно финансиране от Катар, Саудитска Арабия и Турция посредством джамии, културни центрове и благотворителни организации.

Хаосът и вълненията в страните от Европейски Съюз стават още по-вероятни на фона на милиони емигранти от Украйна, чийто брой нараства експоненциално през днешния ден (1 март - 0,68 милиона; 16 март - 3,2 милиона; 1 април - 4,2 милиона; 7 април - 4,4 милиона) и в случай че тази възходяща наклонност не се промени, тогава до началото на лятото повече от 10 милиона души могат да емигрират от Украйна. Европа е изправена пред огромна филантропична злополука, която никакви финансови инжекции няма да оказват помощ да се спре. Енергийната рецесия и произлизащата от нея индустриална рецесия се ускоряват. Тъй като Европейският съюз върви чинно по стъпките на Съединените щати, икономическата обстановка ще продължи да се утежнява, защото Европа ще заплаща повече за американските енергийни запаси, в сравнение с за съветските. В средносрочен проект Европейският съюз ще бъде на ръба на революция.

Превод: ПИ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР