САЩ са последователни в усилията си и предизвикателството да се

...
САЩ са последователни в усилията си и предизвикателството да се
Коментари Харесай

Татяна Хубенова: Вече сме в ситуация на глобална търговска война



Съединени американски щати са поредни в напъните си и предизвикването да се трансформират разпоредбите на световната търговия. Това сподели в предаването „ Преди всички “ проф. доктор Татяна Хубенова, ръководител на Съюза на икономистите в България след неуспеха на срещата на Г-7 и едностранното отдръпване на Вашингтон от подписването на заключителния документ.
Днес от Съюза ще проучват последствията за българската стопанска система от комерсиалната война Съединени американски щати – Европейски съюз.

„ Ответните ограничения от страна на Европейски Съюз на процедура към този момент са декларирани с оповестяването на десетте страници лист с митата върху вноса на артикули от Съединени американски щати “, уточни проф. Хубенова.

Тя обърна внимание върху поръчката на Канада да наложи мита до 25% върху износа на Съединени американски щати, който възлиза на 13 милиарда щатски $ от 1 юли, което ще засегне най-много селскостопански артикули, уиски и кафе.

„ Това към този момент е в действителност началото на комерсиална война и тя няма да се ограничи единствено с тези ответни ограничения. Безусловно на дневен ред ще стои предоговарянето на интернационалния търговски ред “, съобщи Татяна Хубенова. В този подтекст тя уточни връзките на Съединени американски щати с Канада и Мексико:

" Усилията да се предоговори северно-американското съглашение за свободна търговия на процедура сега са застой с смяната в комерсиалните режими и повдигането на нивото на протекционистична отбрана, което Съединени американски щати постанова и по отношение на сътрудниците си, с които има такова съглашение. "
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР