САЩ са поискали Мексико да екстрадира Овидио Гусман, син на

...
САЩ са поискали Мексико да екстрадира Овидио Гусман, син на
Коментари Харесай

САЩ са поискали Мексико да екстрадира сина на Ел Чапо

САЩ са поискали Мексико да екстрадира Овидио Гусман, наследник на излежаващия присъда в пандиза наркобос Хоакин Гусман - Ел Чапо, с цел да бъде изправен пред американски съд, съобщи Ройтерс, като се базира на мексикански държавни източници.

През януари мексиканските сили за сигурност арестуваха по-младия Гусман, търсен по обвинявания в трафик на опиати, след интензивна престрелка покрай град Кулиакан в северната част на щата Синалоа.

Щатът от дълги години е база на към момента авторитетния наркокартел на татко му. Арестът на Гусман провокира вълна от принуждение, вследствие на което починаха десетки хора.

Ел Чапо закупи доста въздействие като началник на картела Синалоа, преди да бъде екстрадиран в Съединени американски щати през 2017 година.

Войници задържаха Овидио и през 2019 година, само че той бързо бе освободен защото залавянето му провокира всеобщ приток на въоръжени мъже в Кулиакан.

През 2021 година Държавният департамент на Съединени американски щати е даде обещание 5 милиона $ премия за информация, която да докара до ареста или осъждането на Овидио. В Съединени американски щати против него са повдигнати обвинявания в скрит план за трафик на кокаин, метамфетамин и марихуана, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР