САЩ са нанесли удар на иракска територия, при който е

...
САЩ са нанесли удар на иракска територия, при който е
Коментари Харесай

ПОТВЪРДЕНО: САЩ ликвидираха с дрон командир на Хизбула

САЩ са нанесли удар на иракска територия, при който е бил погубен пълководец от шиитската формация " Катаиб Хизбула ". Централното командване на американските въоръжени сили удостовери за нападението, като съобщи, че то е в отговор на офанзивите против американски военнослужещи в района. А убитият пълководец на групировката " Катаиб Хизбула " е бил виновен за непосредственото обмисляне и осъществяване на офанзиви против силите на Съединени американски щати в Близкия изток.

Според източници на Ройтерс, убитият е Абу Бакир ас Саади, като ликвидирането му е станало посредством удар с дрон по автомобила, в който пътувал, в източната част на Багдад.

Жертвите са общо три, а атакуваното транспортно средство е било на иракските Сили за национална готовност, към които принадлежи и " Катаиб Хизбула ".

През януари трима американски военнослужещи бяха убити при нахлуване с дрон на йорданско-сирийската граница, а тогава Пентагонът съобщи, че офанзивата носи почерка на " Катаиб Хизбула ". Впоследствие групировката разгласи, че приключва военните си интервенции против американските сили в района.

От началото на войната в Газа, Ирак и Сирия се трансфораха в сцена на съвсем ежедневна замяна на удари сред проирански въоръжени групировки и американските войски.

В края на предходната седмица Съединени американски щати нападнаха проирански групировки в двете страни, като обявиха, че това е единствено началото на отговора им на убийството на тримата военнослужещи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР