САЩ са нанесли 230 удара по цели на хутите в

...
САЩ са нанесли 230 удара по цели на хутите в
Коментари Харесай

САЩ са нанесли 230 удара по цели на хутите в Йемен

Съединени американски щати са нанесли 230 удара по цели на хутите в Йемен. Това съобщи във вторник заместник-помощник-министърът на защитата по въпросите на Близкия изток Даниел Шапиро, чиито думи са представени от Bloomberg.

Той също по този начин означи по време на чуване на сенатската комисия по външни връзки, че американските сили евентуално са унищожили стотици оръжия на хутите. Въпреки това, съгласно Шапиро, придвижването наподобява е „ решено да устои на борбата “, употребявайки оставащия си боеприпас.

Председателят на комисията по външни връзки на Сената Бен Кардин (D-Med.) и ръководителят на сенатската подкомисия по Близкия изток Крис Мърфи също споделиха на чуването, че Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да позволи на изпълнителната власт да прави удари по бунтовническите позиции.

След ескалацията на спора в линията Газа Ансар Аллах предизвести, че ще извърши офанзиви на израелска територия и няма да разреши на свързани кораби да преминат през водите на Червено море и протока Баб ал Мандеб. От средата на ноември предходната година хусите са атакували десетки цивилни кораби в Червено море и Аденския залив.

В отговор на дейностите на Ансар Аллах, американските управляващи образуваха интернационална коалиция и започнаха интервенция „ Пазител на просперитета “, с цел да обезпечат свободата на корабоплаването и да защитят корабите в Червено море. На 12 януари английските и американските сили, употребявайки самолети, кораби и подводници, нанесоха първите си удари против цели на хутите в няколко йеменски града. Целите са били ситуирани ракети и дронове, както и радарни станции на бунтовниците.

 

Източник – Bloomberg/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР