САЩ са наложили санкции срещу две компании, чието седалище е

...
САЩ са наложили санкции срещу две компании, чието седалище е
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на свързани с Хизбула компании и хора в Ливан

Съединени американски щати са наложили наказания против две компании, чието седалище е в Ливан, както и против един човек , като съгласно тях те са свързани с радикалната формация " Хизбула ". Това заяви Министерството на финансите на Съединени американски щати, представени от " Ройтерс ".

Министерството на финансите на Съединени американски щати сложи в черния лист основаните в Ливан компании Arch Consulting и Meamar Construction.
 Макрон в Ливан: Нужно е държавно управление
Макрон в Ливан: Нужно е държавно управление

Френският президент е на поредна аудиенция в Бейрут

В тази връзка " Хизбула " разкритикува американската администрация, че попречва сформирането на ново ливанско държавно управление , откакто несполучливите опити за съставяне на кабинет слагат под подозрение вероятностите пред френска самодейност за извеждане на страната от рецесията.

" Хизбула ", шиитско мюсюлманско придвижване, подкрепяно от Иран, което Вашингтон счита за терористична формация, е една от страните в основата на разногласието, което усложни процеса.

Франция притиска разграничените еретически водачи на Ливан да образуват държавно управление, с цел да организира стопански промени за справяне с най-дълбоката рецесия след гражданската война в интервала 1975-1990 година

Крайният период, контрактуван сред ливанските политици и Париж за сформиране на държавното управление, изтече във вторник без реализиране на прогрес.
 Президентът на Ливан изиска световна страна
Президентът на Ливан изиска световна страна

Сега влатите са разграничени по набожен симптом

" Хизбула " и нейният шиитски съдружник " Движение Амал " упорстват да назначат шиитски министри в кабинета и упорстват, че измежду министрите им би трябвало да е финансовият министър .

Парламентарният блок на Хизбула съобщи, че френската самодейност е значима, само че посочи, че администрацията на Съединени американски щати " е тази, която е виновна за възпрепятстване на напъните за съставяне на държавно управление ".

Председателят на Народното събрание Набих Бери, шефът на " Амал ", стана по-настоятелен по отношение на номинирането на финансовия министър, откакто предходната седмица Вашингтон наложи наказания на негов старши консултант за корупция и подкрепяне на " Хизбула ", настояват политически източници от няколко партии.

Съветникът на Али Хасан Халил по-рано беше министър на финансите.

Парламентарният блок на " Хизбула " уточни, че кабинетът към момента може да бъде образуван, като посочи, че " към момента вижда опцията да възобнови това, което е разрушено от тези, които в сянка управляват интервенцията по сформирането на новото държавно управление ".
 Над половината от ливанците застрашени от дефицит на храна
Над половината от ливанците застрашени от дефицит на храна

След детонацията в пристанището в Бейрут

Номинираният за министър председател Мустафа Адиб, мохамеданин сунит, номиниран под френски напън, работи по оферти за промяна на контрола върху министерствата, доста от които се управляват от едни и същи фракции в продължение на години, настояват политически източници.

Адиб, който има сериозната поддръжка на някогашния министър председател Саад ал Харири, водещият ливански сунитски политик, съобщи, че не желае да се отклонява от задачата си да образува държавно управление от министри специалисти , сподели източник, непосредствен до него.

Адиб сподели, че в случай че не може да се образува експертно държавно управление, тогава ще е нужен друг метод, само че означи, че " това не подхожда на задачата, която ми беше предоставена " съгласно източника.
 Саад Харири май отново ще е министър председател в Ливан
Саад Харири май отново ще е министър председател в Ливан

Основните парламентарни фракции към момента не са се споразумели за формулата и състава на бъдещия кабинет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР