САЩ са мултинационална държава, в която живеят хора, чийто корени

...
САЩ са мултинационална държава, в която живеят хора, чийто корени
Коментари Харесай

Холивудска група танцови ентусиасти празят огъня на корейската култура

САЩ са мултинационална страна , в която живеят хора, чийто корени са от всички краища на света. Те употребяват разнообразни способи, с цел да съхраняват своят културна еднаквост и расова принадлежност .

10-годишната Анаис Ким към този момент е деец в Холивудския коледен церемониал. Момиченцето е част от натрупа, формирана от корейско-американски реализатори . Зад концепцията стои професионалната танцьорка Джу-ин Парк Ли, която стартира самодейността в гаража на дома си в Ел Ей.

Първоначалната цел била нейните деца , които са родени в Съединени американски щати да бъдат свързани с корейската просвета, само че съвременен метод , споделя rfa, част от Voice of America (VOA) .

" Стилът на нашето зрелище е доста корейски, само че пък костюмите ни имат нотка на модерност ", споделя ръководителката на ансамбъла. " Традиционните корейски танци не са толкоз бързи . Движенията са доста мудни и плавни. Но, аз желаех да прибавя повече динамичност и прибавих в допълнение детайли от европейски генезис, като да вземем за пример балет ", прибавя тя.

Кейт Ларсън, която също е танцьор в трупата, споделя, че за нея е доста прелестно да се смесват обичайните корейски стилове с съвременни детайли . " Например в този момент съм облечена в ханбок - обичайно корейско облекло. Обикновено девойките в Южна Корея носят пола, само че ние сме с доста необятни панталони. Това е фюжън жанр, с който ни е по-лесно да танцуваме и да скачаме във въздуха. В същото време на гърба на дрехата ни има обичайната корейска бродерия, която е още един метод да почетем корените си ", добави танцьорката.

Така в костюмите на изпълнителите съчетават предишното и бъдещето на Корея, споделят танцьорите пред rfa, част от Voice of America (VOA) .

В трупата има деца, младежи и възрастни . Ким да вземем за пример е облечен като държател от 14-век. Мъжът танцува дружно с децата си. " За тях това не са просто танци. Това е една самобитна врата към корейската просвета за цялото ни семейство. За децата ми е значимо да знаят от кое място са пристигнали родителите им ", споделя той.

Още гледайте във видеото.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР