САЩ са конфискували 3,4 млрд. долара в биткойни от строителен

...
САЩ са конфискували 3,4 млрд. долара в биткойни от строителен
Коментари Харесай

САЩ конфискуваха биткойни на стойност 3,4 млрд. долара

САЩ са конфискували 3,4 милиарда $ в биткойни от строителен бизнесмен, който преди десетилетие е откраднал криптовалутата от dark web пазара „ Silk Road “.

Според федералните прокурори в Ню Йорк, 32-годишният Джеймс Жонг се е признал в петък за отговорен в осъществяването на машинация през септември 2012 година Тогава той е придобил нелегално повече от 50 000 биткойна.

Агентите са възстановили цифровите пари, когато са нахлули в къщата на Жонг в Гейнсвил, Джорджия, през ноември предходната година, съобщи Агенция Франс Прес.

Те разкрили биткойните на устройства, които са били скрити в сейф на подземния етаж.

" В продължение на съвсем 10 години местонахождението на тази голяма част от изчезналите биткойни се бе трансформирало в тайнственост на стойност над 3,3 милиарда $ ", съобщи американският прокурор Деймиън Уилямс.

" Благодарение на най-съвременните способи за следене на криптовалута и положителната остаряла полицейска работа правоприлагащите органи откриха и възвърнаха този впечатляващ тайник с доходи от закононарушения. "

Прокурорите настояват, че Жонг е измамил Silk Road, като е задействал бързи транзакции от към девет анонимни сметки.

Той е застрашен от до 20 години затвор.

Правителството на Съединени американски щати назовава Silk Road " най-сложния и просторен престъпен пазар в интернет ", който е употребен от търговци допълнително от 10 страни в Северна Америка и Европа. Той е закрит от ФБР през октомври 2013 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР