САЩ са казали на Русия, че са готови да предоставят

...
САЩ са казали на Русия, че са готови да предоставят
Коментари Харесай

САЩ са предложили на Русия обмен на информация за ракети

САЩ са споделили на Русия, че са подготвени да дават на Кремъл метод да ревизира, че в базите на НАТО в Полша и Румъния няма ситуирани крилати ракети " Томахок ", в случай че Москва е подготвена да показа аналогична информация за ракети в някои съветски бази, съобщи Ройтерс. Информацията е на организация " Блумбърг ".

Руският президент Владимир Путин изрази терзания за опасността от базите за противоракетна защита на НАТО в Румъния и Полша. Предложението на Съединени американски щати се пробва да отговори на тези опасения и да понижи напрежението, обвързвано със скупчването на съветски войски по руско-украинската граница. Москва отхвърля да има желание за настъпление в прилежащата страна.

Прессекретарят на американският президент Джо Байдън Джен Саки съобщи на конференция, че Съединени американски щати не считат да вкарват превантивни наказания против Русия, тъй като считат опасността от такива наказания за значим лост за напън, съобщи ТАСС, като означи, че налагането на сходни наказания желае украинския президент Володимир Зеленски.

Съединени американски щати желаеха също така от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да разиска последното осъществено от Северна Корея ракетно тестване на закрито съвещание на следващия ден, оповестява Асошиейтед прес, като се базира на анонимни дипломатически източници.

Изпитаната в неделя ракета със междинен обхват може да доближи американската територия Гуам. Представители на Белия дом към този момент обявиха, че считат, че задачата на Пхенян е да получи облекчение на наложените наказания.

Изпитанието на ракета " Хвасонг-12 " в неделя беше най-голямото от 2017 година насам. През последните месеци Северна Корея тества разнообразни оръжейни системи и заплаши да омени четиригодишния мораториум върху провеждането на по-сериозни тествания на оръжия като нуклеарни бомби и междуконтинентални балистични ракети.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР