САЩ са изправени пред сериозен икономически спад на фона на

...
САЩ са изправени пред сериозен икономически спад на фона на
Коментари Харесай

Шефът на ФЕД: САЩ са изправени пред сериозен икономически спад, но не и депресия

САЩ са изправени пред сериозен стопански спад на фона на пандемията от ковид, само че няма да преживеят още една Голяма меланхолия и ще стартират да се възвръщат по-късно тази година. Това заяви гуверньорът на Федералния запас Джером Пауъл, представен от Агенция Франс Прес.

Най-голямата стопанска система в света беше мощна преди да удари епидемията от Covid-19, като естествено злополучие, което докара до затваряне на компаниите на национално равнище, сподели той и добави, че банковата система е по-силна от финансовата рецесия преди десетилетие.

Официалните данни демонстрират, че повече от 30 милиона работни места са унищожени в Съединени американски щати.
 Вълната от безработни в Съединени американски щати доближи 36 млн. Обновена
Вълната от безработни в Съединени американски щати доближи 36 млн.

Още близо 2,9 милиона американци се записаха за обезщетение за безработица

В интервала от април до юни икономическите данни " ще бъдат доста, доста неприятни. Ще има огромно намаляване на икономическата интензивност, огромно нарастване на безработицата ", предизвести гуверньорът в предаването " 60 Minutes " на CBS.

Но " има някои фундаментални разлики " сред актуалната рецесия и Голямата меланхолия през предишния век, акцентира той. Икономиката може " елементарно " да се срине с 20-30% това тримесечие и безработицата може да се усили с 20-25% , само че " би трябвало да бъде доста по-кратък спад спрямо това, което асоциираме с 30-те година на предишния век ", изясни Пауъл.

Друга основна разлика е, че вместо да подвига главните лихви, Федералният запас ги понижи до 0% и е квалифициран да излезе с нови способи в поддръжка на растежа, сподели още той.

" Мисля, че има добра опция да има позитивен напредък през третото тримесечие ", продължи Пауъл. Но той предизвести, че може да отнеме време преди страната да се върне към нормалността и Съединени американски щати могат и да не видят цялостно възобновяване без основаване на ваксина срещу ковид.

Мисля, че ние ще забележим възобновяване на стопанската система през втората половина на тази година , разяснява той, само че добави, че ще отнеме време, " може да се проточи до края на идната година. Ние в действителност не знаем ".

По думите му за цялостното възобновяване на стопанската система и американците да се усещат изцяло уверени ще е належащо да се изчака за ваксина.

Междувременно Съединени американски щати записаха 820 умряли от ковид за последните 24 часа, с които се усилват до близо 90 000. 1 486 376 американци са с ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР