САЩ са готови да започнат преговори със Северна Корея без

...
САЩ са готови да започнат преговори със Северна Корея без
Коментари Харесай

САЩ са готови за преговори с Пхенян без предварителни условия

САЩ са подготвени да стартират договаряния със Северна Корея „ без предварителни условия “, съобщи държавният секретар Рекс Тилърсън, представен от Франс прес.

Не е реалистично да кажем „ ще преговаряме с вас единствено в случай че дойдете на масата на договарянията подготвени да се откажете от вашата нуклеарна стратегия “, сподели той на конференция във Вашингтон. Досега Съединени американски щати упорстваха, че договаряния не може да има без нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров.

Малко по-късно водачът на Северна Корея Ким Чен Ун разгласи, че задачата е страната му да стане „ най-мощната в света нуклеарна и военна страна “ и означи триумфите на Пхенян при основаването на нови типове оръжия, предадоха формалната организация ЦТАК и ТАСС.

Върховният водач държал тирада на конгрес на служащите от отбранителната индустрия, в която нарекъл „ историческа победа на партията и народа “ триумфа в основаването на стратегически оръжия, в това число на атомна и атомна бомба и на междуконтиненталната балистична ракета „ Хвасон-15 “. Той подчертал, че в настоящето си положение военната индустрия може да сътвори всевъзможен тип оръжие.

Ситуацията на Корейския полуостров още веднъж ескалира в края на ноември, откакто Пхенян изстреля ракетата от нов вид „ Хвасон-15 “, която се издигна на височина 4475 км за 53 минути и прелетя 950 км.  Пхенян заяви, че ракетата може да носи нуклеарна бойна глава и може да доближи до всяка точка на територията на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР