САЩ са готови да помогнат на косовския президент Хашим Тачи

...
САЩ са готови да помогнат на косовския президент Хашим Тачи
Коментари Харесай

Тръмп предлага помощ на Тачи за отношенията със Сърбия и го предупреждава

САЩ са подготвени да оказват помощ на косовския президент Хашим Тачи да реализира съглашение, което да зачита ползите на Косово и Сърбия. Това се споделя в писмо на американския президент Доналд Тръмп до неговия косовски сътрудник, съобщи БГНЕС.
В писмото стопанинът на Белия дом показва задоволство от диалозите с Тачи в Париж. Той отбелязва, че Косово е основен сътрудник на Вашингтон " за гарантиране на мира и стабилността в цяла Европа ". Тръмп също по този начин приветства напъните на косовския водач за реализиране на трайно съглашение със Сърбия. Неизползването на тази рядка опция би представлявало драматичен пропуск, тъй като друга опция да се реализира всеобхватна мирна договорка е малко евентуална в близко бъдеще, предизвестява американският президент.
Той приканва Тачи и други косовски водачи да " употребяват този миг, да приказват единомислещо на мирните договаряния и да се въздържат от дейности, които могат да затруднят постигането на съглашение ".
В писмото Тръмп напомня, че Съединените щати вложиха съществено в триумфа на Косово като самостоятелна и суверенна страна. Той добави, че желае Косово да продължи да се развива.
" Готови ви сме да ви помогнем в напъните да постигнете съглашение, което зачита ползите на Косово и Сърбия. Ще се веселя да ви приема дружно със сръбския президент Александър Вучич в Белия дом, с цел да отпразнуваме историческото съглашение ", приключва писмото на Тръмп до Тачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР