САЩ са готови да обсъждат с Румъния възможността за усилване

...
САЩ са готови да обсъждат с Румъния възможността за усилване
Коментари Харесай

САЩ могат да увеличават военното си присъствие в Румъния

САЩ са подготвени да разискват с Румъния опцията за увеличаване на американското военно наличие в страната. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп на среща в Белия дом с румънския си сътрудник Клаус Йоханис, съобщи организация ТАСС.

"Това е една от тематиките, по които ще приказваме през днешния ден ", съобщи американският президент, отговаряйки на въпрос дали Вашингтон е подготвен да прегледа вид за увеличение на американското военно наличие в Румъния, предава Българска телеграфна агенция.

"Предполагам, че ще засегнете този въпрос ", сподели Тръмп на Йоханис, който е на посещаване във Вашингтон. "Ние ще приказваме за това ", повтори американският президент.

Други изказвания по тази тематика не бяха направени, отбелязва ТАСС.

На територията на Румъния е ситуиран комплекс "Иджис ъшор " (Aegis Ashore) от американската система за противоракетна защита. Неотдавна управляващите в Букурещ се оповестиха за основаване на непрекъсната американска военна база в Румъния, напомня ТАСС.

След като одобри Клаус Йоханис в Белия дом, американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати имат доста положителни връзки с Румъния, добавя осведомителният уебсайт Зиаре. Тръмп означи, че в Америка живее огромна румънска общественост, която е уважавана.

Американският президент бе запитан дали ще посети Румъния, на което той отговори, че "би му харесало ", само че не уточни времеви период за възможната аудиенция, а единствено сподели, че тематиката ще бъде разисквана.

Американският президент бе запитан и за визите за румънски жители, пътуващи до Съединени американски щати, само че не даде отговор, отбелязва Зиаре.

В прессъобщение на администрацията на президента на Съединени американски щати, публикувано във вторник вечерта, се споделя, че Тръмп е разискал с румънския си сътрудник укрепването на партньорството сред двете страни посредством усилване на двустранните търговски и военни връзки, както и посредством поддръжка на напъните за унищожаване на визите за румънци, осведоми Зиаре.

Двете страни ще продължат да си сътрудничат, с цел да се оправят с общите провокации в областта на сигурността и с цел да засилят икономическото и енергийното партньорство, показва Белият дом. Президентът на Съединени американски щати има намерение да ускори двустранните връзки посредством поддръжка на напъните на Румъния за включване в програмата за унищожаване на визите според условията на американското законодателство, се споделя още в прессъобщението на администрацията на Тръмп, представено от Зиаре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР