САЩ са готови да нанесат ядрен удар по Северна Корея,

...
САЩ са готови да нанесат ядрен удар по Северна Корея,
Коментари Харесай

САЩ са готови да използват ядрено оръжие срещу КНДР

САЩ са подготвени да нанесат нуклеарен удар по Северна Корея, в случай че продължи да заплашва американски територии или съдружниците на Вашингтон.

Това е уверил президентът Доналд Тръмп в телефонен диалог с премиера на Япония Шиндзо Абе, оповестиха от Белия дом.

Путин: Ситуацията е на ръба на огромен спор

Тръмп даде обещание "огън и гняв " на КНДР, Пхенян се прицели във военна база на Съединени американски щати

Южна Корея приготвя предпазен удар против Севера

„ Президентът Тръмп препотвърди уговорката на Съединени американски щати да пазят родината ни, територията и съдружниците ни с всички дипломатически, стандартни и нуклеарни благоприятни условия, които имаме “, се споделя в изказването.

То идва в отговор на осъщественото в неделя тестване на нуклеарно оръжие от КНДР. То бе най-мощното, което Северна Корея е изпитвала до момента. В пъти по-мощно от предходното. Норвежка организация за мониторинг на земетресенията пресметна, че силата на гърмежа е била 120 килотона. За съпоставяне атомните оръжия, които Съединени американски щати пускат над Хирошима и Нагасаки в края на Втората международна война са с мощ надлежно 15 и 20 килотона.

След съвещание на Съвета за сигурност на американския президент нощес, министърът на защитата Джеймс Матис сподели, че военният отговор на Съединени американски щати, в случай че КНДР продължи да заплашва американска територия, ще бъде „ масиран, ефикасен и потискащ”.

Той разясни, че американската страна не желае „ цялостно унищожение” на Северна Корея, макар че имат такава опция.

Това е внезапна смяна на тона, защото единствено преди дни Матис настояваше, че Съединени американски щати не трябва да се отхвърлят от дипломатическите старания за контролиране на рецесията към Северна Корея.

Самият Тръмп обаче написа в „ Туитър”, че е разискал със съветниците си опцията за прекъсване на всевъзможни търговски връзки със страните, правещи бизнес с КНДР.

The United States is considering, in addition to other options, stopping all trade with any country doing business with North Korea.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 3, 2017
Южна Корея отговори на нуклеарния опит от неделя, за който Пхенян твърди, че е на атомна бомба, с бойни учения и искане за разполагане на още американски оръжия на нейна територия.

Южнокорейската войска симулира офанзива против изстрелване на севернокорейско нуклеарно оръжие. При демонстративните стрелби са изумени „ определените цели в Японско море” на разстояние, еквивалентно на това до севернокорейския полигон. Използвани са южнокорейски балистични ракети и изтребители Ф-15K.

Междувременно австралийският министър председател Малкълм Търнбул съобщи, че Китай е в най-хубавата позиция за използване на напън против севернокорейския режим.

„ Китайците са ядосани и изумени от дейностите на Северна Корея, само че точно те имат най-големия лост за напън. А с най-голямото преимущество, идва и огромната отговорност “, уточни той.

„ В момента Ким Чен-Ун избра да се изправи против Китай. Да се опълчи на Китай. А това изисква мощен китайски отговор “, добави австралийският министър председател, като акцентира, че Северна Корея действително не е сателитна страна на Китай.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР