САЩ са готови да използват военна сила срещу Иран, за

...
САЩ са готови да използват военна сила срещу Иран, за
Коментари Харесай

Блинкън допуска военна сила срещу Иран, за да не се сдобие той с ядрено оръжие

САЩ са подготвени да употребяват военна мощ против Иран, с цел да не му разрешат да се снабди с нуклеарно оръжие, сподели държавният секретар Антъни Блинкън в за телевизия " Ал Арабия ", отбелязвайки, че Вашингтон към момента избира дипломацията като средство за решение на въпроса.

" Продължаваме да считаме, че най-ефективният метод да се оправим с безпокойството на интернационалната общественост от ядрената стратегия на Иран е посредством дипломация - сподели Блинкън. - Дипломацията в никакъв случай не е изключена. Но президентът Байдън също даде ясно да се разбере, че сме решени Иран да не се снабди с нуклеарно оръжие и всяка алтернатива остава на масата, с цел да се подсигурява, че това няма да се случи. Но нашият желан път би бил дипломацията ".

Шефът на Международната организация по атомна енегрия Рафаел Гроси сподели предходната седмица, че Иран към този момент има задоволително количество високообогатен уран да създаде няколко нуклеарни оръжия. Това обаче не значи, че той към този момент ги е създал.

Преговорите във Виена сред Техеран и международните сили за възобновяване на замразената с излизането на Съединени американски щати през 2018 г. нуклеарна договорка са в невъзможност. Съединени американски щати считат, че не е моментът договорката да бъде съживявана през днешния ден, когато Техеран доставя Русия с дронове и ракети за войната ѝ срещу Украйна.

Ирански публични лица споделиха, че нощес противовъздушната защита на страната е отразила опит за нахлуване с дронове против цех за муниции в град Исфахан. Според Wall Street Journal зад нападението е Израел. Съединени американски щати и Израел наскоро организираха най-големите си до момента взаимни военновъздушни маневри.

" Логиката на войната е неумолима и смъртоносна - написа Подоляк. - И изправя пред тежки сметки авторите и съучастниците ".

Логіка війни невблаганна та вбивча. І виставляє жорсткі рахунки авторам та співучасникам.
Паніка в Рф: нескінченна мобілізація, ПРО в Москві, окопи на відстані 1000 км, підготовка бомбосховищ.
Вибухова ніч в Ірані: дронові й ракетні виробництва, нафтопереробка.
???????? ж попереджала.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР