САЩ са готови да дадат много сериозен отговор в случай

...
САЩ са готови да дадат много сериозен отговор в случай
Коментари Харесай

САЩ обещават мощен отговор на руски ядрени ракети до границите си

Съединени американски щати са подготвени да дадат доста сериозен отговор при положение на нападателни дейности на Русия против Съединените щати , съобщи във вторник непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд, разяснявайки информация за хипотетична опция за съветски нуклеарни ракети " по-близо до американските крайбрежия ", в случай че Западът не одобри настояванията на Москва за гаранции за сигурност в Европа, оповестява ТАСС.

" Те знаят, че могат да чакат отговор от сходни нападателни дейности против Съединените щати и той ще бъде мощен ", разяснява тя по време на онлайн изявление за The Washington Post. Дипломатът сподели още, че " Русия се пробва да сплаши света , само че ние няма да позволим да сплаши нас или Украйна ".

В неделя The New York Times разгласява публикация, че съветски дипломати в договарянията за сигурност с представители на Съединени американски щати и НАТО " загатват " за опцията за разполагане на нуклеарни ракети " по-близо до американските крайбрежия ", в случай че Западът не одобри настояванията на Москва за гаранции за сигурност в Европа.

По-рано съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков в изявление за телевизионния канал RTVI сподели, че Русия може да организира дейности посредством Военноморски сили, в случай че Вашингтон предизвика Москва и продължи да оказва боен напън върху нея. Отговаряйки на въпроса дали въобще се обмисля опцията за разполагане на съветска военна инфраструктура, да вземем за пример във Венецуела или Куба, той сподели: " Не желая да удостоверявам нищо, няма да изключа нищо ".
 Русия подвига залозите с военно разполагане в Куба и Венецуела
Русия подвига залозите с военно разполагане в Куба и Венецуела

Рябков не може да изключи изпращане на военна инфраструктура

Съединени американски щати не смятат, че договарянията за сигурност с Русия са се провалили .

" Не мисля, че договарянията са се провалили, ние продължаваме да работим с Русия . Както видяхте, тази заран държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън беседва с съветския външен министър Сергей Лавров. Така че ние приказваме с Русия, само че също по този начин доста деликатно следим дейностите им ", сподели тя.

Американският посланик също не се съгласи с оценката, че договарянията са в застой. " Няма да се предадем, до момента в който те не стартират нападателни дейности ", добави тя.

Според Грийнфийлд Съединени американски щати са провели диалози със своите сътрудници в Организация на обединените нации за вероятни дейности, които могат да бъдат подхванати при положение на ескалация на обстановката към Украйна.

" Ако Русия нахлуе в Украйна, това ще бъде офанзива против устава на Организация на обединените нации... Ще действаме , в това число посредством Съвета за сигурност, Русия би трябвало да е подготвена за това. Вече организирахме полемики в Ню Йорк с редица сътрудници и съдружници ", сподели тя.

Съединени американски щати с сходни дейности ще се стремят да подсигуряват, че Русия " се усеща изолирана " дипломатически. " Те (Русия) ще наложат несъгласие на всяка резолюция против тях, само че ще бъдат изцяло изолирани и ще би трябвало да се пазят ", сподели тя.

Съединени американски щати са обезпокоени от провеждането на взаимни руско-белоруски военни учения на територията на Беларус на фона на напрегната обстановка към Украйна, сподели Грийнфийлд. " Ние сме загрижени за тези учения, само че също по този начин сме загрижени за натрупването на съветски войски на границата с Украйна . Това демонстрира нападателна позиция на Русия към Украйна

" Не става дума за някакви съответни самостоятелни дейности, а за комбинацията от дейности и тяхната активност. Това провокира нашата угриженост ", добави Грийнфийлд.
 Блинкън приканва Лавров Русия да не натрупа войска в и до Украйна
Блинкън приканва Лавров Русия да не натрупа войска в и до Украйна

Лавров прикани Блинкън да не повтаря спекулации за идна експанзия на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР